Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Την παραγωγή στέβια στην Αλβανία προωθεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου

Την παραγωγή στέβια στην Αλβανία προωθεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης ΠηλίουΠρόσφατα, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κος Στέργιος Παπαϊωάννου, είχε συνάντηση στο Αργυρόκαστρο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της Αλβανίας κο Genc Ruli όπου συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την καλλιέργεια της στέβια στην Αλβανία.

Επίσης, στο Αργυρόκαστρο, ο κος Παπαϊωάννου συναντήθηκε με το γενικό πρόξενο Αργυροκάστρου, κο  Νικόλαο Κοτροκόη  όπου τον ενημέρωσε για τα σχέδια του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου, για την παραγωγή στέβια στην Αλβανία.
Την 1η Φεβρουαρίου 2013, έχει προγραμματιστεί ημερίδα στο Φιέρι της Αλβανίας με τίτλο «Καλλιέργεια και εμπορία στέβιας στην Αλβανία» όπου θα συμμετέχουν όλοι οι γεωπόνοι του Υπουργείου Γεωργίας από τις περιοχές Φιέρι, Αργυρόκαστρο, Αυλώνα, Δυρράχιο και Ελμπασάν.
Την ημερίδα θα παρακολουθήσει και ο Υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης της Αλβανίας.
Η ημερίδα, γίνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών της Αλβανίας και θα μιλήσει και ο διευθυντής Adrian Doko.
Επίσης, θα συμμετέχουν από την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικής στέβιας, καθώς επίσης και η εταιρία, SweetFitness.
Θα υπογραφούν συμβάσεις όπου οι αγρότες θα αγοράζουν φυτά στέβια από την Ελλάδα και τα φύλλα της στέβια ξεραμένα θα επιστρέφονται στην Ελλάδα, όπου θα γίνεται η επεξεργασία και η παραγωγή στέβιας.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου, κος Στέργιος Παπαϊωάννου, ανέφερε ότι η συνεργασία αυτή είναι πολύ χρήσιμη διότι από τη μια πλευρά θα έρθει συνάλλαγμα στη χώρα μας και από την άλλη θα καλλιεργηθούν εδάφη στην Αλβανία που σήμερα είναι εγκαταλελειμμένα και υπάρχουν πολύ οικονομικά εργατικά χέρια.
Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στο τηλέφωνο 6932222440


 http://www.e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου