Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Αλβανία: Ρεζιλεύτηκε ο αρχηγός του κόμματος των τσάμηδων

Η Σαουδική Αραβία απέρριψε προτεινόμενο πρέσβη από το κόμμα των τσάμηδων λόγω ...ποινικού μητρώου!...


Σε αποκλειστική της είδηση, η εφημερίδα Dita,  δημοσιεύει σήμερα ότι ο πρέσβης που διορίστηκε για τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να αντικαταστήσει τον πρέσβη Admir Banajn είναι ένας πρώην φοιτητής στη χώρα αυτή.

Αλλά,  ο υποψήφιος που πρότεινε ο αρχηγός του κόμματος των τσάμηδων, Σπετίμ Ίντριζι, η κυβέρνηση της  Σαουδικής Αραβίας τον απέρριψε, γιατί το προτεινόμενο άτομο είχε προβλήματα με τη Δικαιοσύνη.

Πηγές που προέρχονται από το εσωτερικό της αλβανικής διπλωματίας, έκαναν γνωστό το γεγονός αυτό το οποίο το Υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να αποκρύψει για να μην βλάψει την φήμη του προτείνοντος αρχηγού των Τσαμ, Σπετίμ Ίντριζι.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανήκει στον «τομέα» του κόμματος LSI,  αλλά με τη συμφωνία που έκανε το Δημοκρατικό Κόμμα (του Σαλί Μπερίσα) με το κόμμα DPIU για την από κοινού διακυβέρνηση, το κόμμα των τσάμηδων έχει ορισμένα δικαιώματα όσον αφορά το διορισμό πρεσβευτών, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο πρέσβης στη Σαουδική Αραβία παραμένει στα καθήκοντά τους μέχρι να βρεθεί άλλος υποψήφιος, σημειώνει η αλβανική «Ρες Πουμπλικα».

--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου