Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Παναγιωτόπουλος: O Σαμαράς δεν κάνει πίσω για την ΑΟΖ


Δεν θα γίνει «κανένα βήμα πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά για την ΑΟΖ και ότι έχει πει προ εκλογών θα τηρηθεί.Τη σαφή του θέση για την ανακήρυξη της ΑΟΖ εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος σε συνάντηση που είχε με τον εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής (AJC) κ. David Harris, συνοδευόμενο από αντιπροσωπεία της AJC, τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλας.

O κ. Παναγιωτόπουλος, συζήτησε πολλά θέματα που αφορούν την αγαστή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, ενώ υπενθυμίζουμε ότι σε προηγούμενη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη του Ισραήλ, τόνισε ότι:
Δεν θα γίνει «κανένα βήμα πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά για την ΑΟΖ και ότι έχει πει προ εκλογών θα τηρηθεί.
Η κυβέρνηση θα σταθμίσει όμως όλες τις καταστάσεις και θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες όταν ο χρόνος θα είναι κατάλληλος για το εθνικό συμφέρον της χώρας».
Προανήγγειλε μάλιστα, σημαντικές εξελίξεις την άνοιξη σε στα εξωτερικά και αμυντικά ζητήματα της χώρας..
Τέλος, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να προετοιμαστεί για τα νέα δεδομένα. Να σταματήσει τις παραβιάσεις του εναέριου και του θαλάσσιου χώρου Δεν προσφέρουν τίποτα. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Καμία αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας σε αέρα και θάλασσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου