Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή των συνταξιούχων ελληνοδιδασκάλων στην Ελληνική Κυβέρνηση για τις συντάξεις του ΟΓΑ


 ΠΡΟΣ 
ΤΗ ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                                                   
     Α Θ Η Ν Α 
Η είδηση για την  διακοπή του επιδόματος στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, που είχε θεσπιστεί προ πολλού, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, όπως σ΄ όλους τους συνταξιούχους του χώρου μας, έτσι και στους Έλληνες συνταξιούχους δασκάλους του Νομού Αργυροκάστρου.

Οι καρδιές  των συνταξιούχων μας πλημμύρισαν από βαριά συναισθήματα. 
Σε τέτοιες περιπτώσεις, ίσως από κάποιους να εκδηλώνεται και καμιά ανάρμοστη συμπεριφορά. Η συγχωρητικότητα, όμως, είναι αρετή.
Ασφαλώς και οι συνταξιούχοι μας ζουν με τις  δύσκολες περιστάσεις της Μητέρας Πατρίδας και αγωνιούν, ώστε να ξεπεραστούν τα δύσκολα όσο πιο ανώδυνα και όσο πιο σύντομα.

Είναι γνωστό ότι  οι συνταξιούχοι αυτοί αποτελούν  την πιο ταλαίπωρη γενιά. Όντας  αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό, δεκάδες χρόνια στη σειρά, υπέφεραν τα πάνδεινα στα χρόνια της κόκκινης δικτατορίας: φυλακίστηκαν, και αρκετοί από αυτούς οδηγήθηκαν και στο εκτελεστικό απόσπασμα, εξορίστηκαν, διαπομπεύτηκαν δημοσίως  και διώχτηκαν με διάφορες απαίσιες μεθόδους.
Και τώρα; Είναι  φυσικό να νιώθουν κάπως αδικημένοι, για να μη πούμε και περιφρονημένοι, γιατί ήταν αυτοί που, περισσότερο από κάθε άλλον, στην περίοδο της κομμουνιστικής λαίλαπας έκαναν το παν, για να διαφυλάξουν τη μητρική μας γλώσσα, τα ήθη και έθιμά μας, τον ακτινοβόλο πολιτισμό μας.

Ως παιδιά της ίδιας μάνας, σε τέτοιες δύσκολες στιγμές απαιτείται ομοψυχία, αλτρουισμός και κατανόηση, λέξη συνώνυμη της αγάπης.
Συνεπώς, φρονούμε και ελπίζουμε ότι θα βρεθεί μια  λύση συμφέρουσα και γι’ αυτό το ευαίσθητο και ταλαιπωρημένο κομμάτι της μικρής κοινωνίας  μας και για την πατρίδα μας, αν κοιτάξουμε το πρόβλημα πιο βαθιά.
Και έχουμε το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι εσείς, με την ευαισθησία και τη σύνεση, που σας χαρακτηρίζει, θα κάνετε το καλύτερο για την αναθεώρηση των πεπραγμένων και θα σταθείτε, όπως πάντα δίπλα μας, καθώς και  εμείς δίπλα σας, σε κάθε περίπτωση, ως απόγονοι της ίδιας φυλής για την οποία  περηφανευόμαστε όλοι μας.                       
                                     
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ! 

ΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΛΛΗΝΟΔΑΣΚΑΛΩΝ                                  
ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ  

Ο Πρόεδρος Γιάννης  Ανδρούτσος 
και ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Παππάς.


toorama.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου