Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Κόμμα ΕΕΜΜ: Το Κόμμα μας θα λειτουργήσει αυτόνομα χωρίς δεσμεύσεις προς άλλα συμφέροντα και ανιαρές συμμαχίες.

Για τις εκλογές του Ιουνίου, το Κόμμα των Ελλήνων επιλέγει τη Συμμαχία των Ελλήνων για να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στους Βορειοηπειρώτες 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


242Το Προεδρείο του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ-MEGA συνεδρίασε το Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013 στα κεντρικά του γραφεία στην πόλη των Αγίων Σαράντα, με κύριο θέμα ημερήσιας διάταξης “Πολιτική πλατφόρμα, στρατηγική και οργανωτικά μέτρα για τις γενικές εκλογές του Ιουνίου».

Στη συνεδρίαση, εκτός από τα μέλη του προεδρείου, συμμετείχαν και περιφερειακοί συντονιστές του Κόμματος από τις περιφέρειες Αργυροκάστρου, Αυλώνας, Αθήνας κλπ.
Στην έναρξη της συζήτησης ο Πρόεδρος κ. Κίτσιος ενημέρωσε τα μέλη και τους άλλους παρευρισκόμενους σχετικά με τις επαφές υψηλού επιπέδου που είχε πριν μια εβδομάδα στην Αθήνα με τους υπουργούς Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας, τον Υπουργό Εξωτερικών με τους οποίους συζήτησε εποικοδομητικά  το θέμα του συντάξιμου επιδόματος των υπερήλικων Βορειοηπειρωτών, την ασφάλεια υγείας τους, την απαλλαγή της χρονοβόρας γραφειοκρατίας στην παροχή της ελληνικής ιθαγένειας, την προγραμματισμένη υποστήριξη της παιδείας και αρκετά πραχτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες στην Ελλάδα και στην Αλβανία.
Στην ενημέρωση του ο πρόεδρος Κίτσιος τόνισε ότι, πέρα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, οι πολιτικοί παράγοντες της μητρόπολης  επανέλαβαν την καλή βούληση της κυβέρνησης να συμπαραστέκεται στους Βορειοηπειρώτες και να δίνει λύσεις σε ότι στέκεται εμπόδιο στην πορεία τους όχι μόνο στην ελληνική επικράτεια αλλά και στις πατρογονικές εστίες τους. Αποκόμισε τη δέσμευση του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, για την επαναφορά και παγίωση του συντάξιμου επιδόματος στους υπερήλικες κάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο σχετικό νόμο.
Σχετικά με το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης ο πρόεδρος του Κόμματος κ. Κίτσιος τόνισε ότι εμείς ως εθνικός φορέας σ’ αυτές τις εκλογές έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της ανάδειξης του προφίλ της πραγματικής και όχι της πλασματικής εκπροσώπησης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και καλούμαστε ως ηγεσία να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων αναδεικνύοντας τις καλύτερες αρετές που χαρακτηρίζουν το γένος μας: τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. Στοχεύουμε σοβαρά στη συμμαχία των Ελλήνων και καλούμε όλους τους παράγοντες να συνδράμουν σ΄αυτό. Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός αν ακολουθήσει τη φόρμουλα συσπείρωσης και δημοκρατικής αναμέτρησης που προτείνουμε, θα έχει αυτή τη φορά την καλύτερη ποιοτικά και ποσοτικά εκπροσώπηση στο αλβανικό κοινοβούλιο. Το κόμμα μας, ως φορέας που δημιουργήθηκε για να αναβαθμίσει τον εθνικό χαρακτήρα της οργάνωσης της Ομόνοιας θα λειτουργήσει αυτόνομα, χωρίς δεσμεύσεις προς άλλα συμφέροντα και ανιαρές συμμαχίες για να μπορέσει να υπερασπιστεί πραγματικά τα συμφέροντα του Ελληνισμού.
Ακολούθησαν στη συνέχεια συζητήσεις των μελών του προεδρείου σχετικά με τον τρόπο καθόδου του κόμματος των Ελλήνων στις εκλογές του Ιουνίου και  επικράτησε η άποψη ότι από την ίδια την αποστολή του, που είναι μία και μοναδική: η προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων των Ελλήνων, το Κόμμα των Ελλήνων επιλέγει τη Συμμαχία των Ελλήνων για να επαναφέρει την εμπιστοσύνη στους Βορειοηπειρώτες, για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία μεταξύ τους και να αποδείξει στη χώρα την ισχυρή παρουσία του Ελληνισμού. Αυτή θα είναι και η πρόταση που θα συζητηθεί και αποφασιστεί σε λίγες εβδομάδες στο Εθνικό Συμβούλιο του Κόμματος και θα αποτελέσει τον άξονα διαπραγμάτευσης με άλλους  πολιτικούς φορείς της χώρας που δεν αντίκεινται στα εθνικά ή μειονοτικά συμφέροντά μας. Εντωμεταξύ αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι προσπάθειες προσέγγισης της οργάνωσης της Ομόνοιας ως το φυσικό υπόβαθρο του Κόμματος με στόχο σ’ αυτές τις εκλογές να μην καταχραστούν άσκοπα και άστοχα οι δυνάμεις των Ελλήνων.
Οι κ. Δ. Μεϊντής, Θ. Μήτσιος, Ν. Κούρης, Θάνος, Π. Νάτσης, Σπ. ΜητσιώνηςΒ. Σταύρος, Ρ. Βασίλης, Ζ. Λούτσης, Γρ. Ζαφείρης, Δ. Αρμπάτσης και άλλα μέλη του προεδρείου συζήτησαν στη συνέχεια για τα οργανωτικά προβλήματα και την προβολή του κόμματος στην προεκλογική εκστρατεία καθορίζοντας αρμόδιους υπεύθυνους για κάθε περιφέρεια και επαρχία ώστε να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές και την υποστήριξη της λίστας των υποψηφίων βουλευτών.
                                                                         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου