Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση ΝεΒ με τον Πρόεδρο του «Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού», κον Χρυσόστομο Δήμου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση ΝεΒ με τον Πρόεδρο του «Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού», κον Χρυσόστομο ΔήμουΈπειτα από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου της «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών», επετεύχθη συνάντηση με τον  Πρόεδρο του «Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού», κονΧρυσόστομο Δήμου – κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην  Αθήνα, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα .

Τρεις υπήρξαν οι βασικοί πυλώνες που απασχόλησαν τη συζήτησή:
 
Αρχικά, το φλέγον και επίκαιρο θέμα της διακοπής των συντάξεων του ΟΓΑ προς τους Έλληνες Ομογενείς της Βορείου Ηπείρου. Ο κος Δήμου  συμφώνησε απόλυτα με τις επιπτώσεις που έχει αυτή η διακοπή και μας δήλωσε πως θα κάνει ότι μπορεί κατά την διάρκεια συναντήσεων με αξιωματούχους της  κυβέρνησης, έτσι ώστε να  βρεθεί μια μελλοντική λύση για τους δικαιούχους της βορειοηπειρωτικής κοινότητας.

Εξίσου σημαντικό θέμα, βέβαια, στο οποίο ζητήσαμε και πάλι την παρέμβασή του, υπήρξε αυτό της απονομής της Ελληνικής Ιθαγένειας σε Βορειοηπειρώτες. Ο κος  Δήμου ήταν ενημερωμένος  για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης αυτής της διαδικασίας και δήλωσε ότι και αυτό το θέμα θα θέσει στις συναντήσεις του στο υπουργείο εσωτερικών με απώτερο σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών στους κατόχους των Ε.Δ.Τ.Ο.

Tέλος, ο κος Δήμου θέλησε κι αυτός με τη σειρά του να τονίσει τη σημασία της ενότητας και της συσπείρωσης στις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου στην Αλβανία. Ο κατακερματισμός των δυνάμεων δεν μπορεί να ευνοήσει τη μειονότητα ούτε να δώσει το δυνατότητα απαίτησης των δικαιωμάτων μας. Μόνο η ενότητα και ο κοινός στόχος μπορούν να μας δώσουν τη δυνατότητα της διεκδίκησης όσων μας αρμόζουν.

Επίσης ζήτησε, όπως αυτό έγινε επανειλημμένως  και στο παρελθόν να συμβάλει και η Νεολαία σε έναν αποτελεσματικό συντονισμό και συνεργασία με όλη την Βορειοηπειρωτική Κοινότητα που ζει στην Ελλάδα.

Νεολαία Βορειοηπειρωτών
23-02-2013


neb.gr

1 σχόλιο:

  1. Για την επιβίωση της νεολαίας Βορειοηπειρωτών στα πάτρια εδάφη δεν σηζήτησαν καθόλου;Τι λέω κι εγώ γιατί μήπως και υπάρχει κανένας νέος στα πάτρια εδάφη;Συνεχίζουν να είναι και οι νέοι δημαγωγοί όπως κι οι πατεράδες."Αγωνίζονται" για το βορειοηπειτωτικό από την Αθήνα και οι αλβανοί ζουν και ευημερούν στα μέρη μας.Και το λυπηρό είναι πως δεν έχουν ότου όνειρο και ούτε το επιθυμούν να γυρίσουν πίσω στα μέρη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή