Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Οι "άνευ προηγουμένου" εξελίξεις στην Αλβανία επηρέασαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, ανακοίνωσε η CEZ

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2012 επηρεάστηκαν από τις "άνευ προηγουμένου" εξελίξεις στην Αλβανία, υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, η τσεχική εταιρεία CEZ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι "παρά τις αρνητικές εξελίξεις στην αγορά, ο όμιλος κατάφερε να εκπληρώσει τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει".


Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι, τον Ιανουάριο του 2013, όταν ανακλήθηκε η άδεια της θυγατρικής της CEZ στην Αλβανία και ορίστηκε διαχειριστής, "οι δραστηριότητες της CEZ, οριστικά, τελείωσαν".

"Η οικονομική απόδοση της τοπικής (στην Αλβανία) εταιρείας διανομής ενέργειας δεν έχουν πλέον επιρροή στα συνολικά αποτελέσματα του ομίλου και η CEZ έκανε, ήδη, το πρώτο βήμα για να εγκαινιάσει διαδικασία κατά της απόφασης της αλβανικής κυβέρνησης, στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας" προστίθεται.

Η CEZ ενημέρωσε την αλβανική κυβέρνηση για την πρόθεσή της να στραφεί στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας, στις 7 Φεβρουαρίου 2013, διεκδικώντας αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη από την απόφαση των αλβανικών αρχών να ανακαλέσουν την άδεια της θυγατρικής της, της CEZ Shperndarje.

Ο όμιλος CEZ εισήλθε στην αλβανική αγορά τον Μάιο του 2009, εξαγοράζοντας το 76% της αλβανικής εταιρείας διανομής ενέργειας (το υπόλοιπο 24% ανήκει στην κυβέρνηση). Η αξία της αρχικής επένδυσης ήταν 102 εκατομμύρια ευρώ. Η εξαγορά στην Αλβανία αντιστοιχεί μόλις στο 3,6% του συνόλου των ξένων επενδύσεων της CEZ και σε λιγότερο από 0,7% του συνόλου των επενδύσεων του ομίλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου