Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Αλβανοτσάμηδες: Οι Έλληνες ξεκίνησαν τη γενοκτονία μας από το 1913

Το κόμμα της Δικαιοσύνης, Ένταξης και Ενότητας που συμμετέχει στην κυβέρνηση της Αλβανίας και η Λέσχη Τσαμ των Νέων Πατριωτών, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα εκδήλωση στη μνήμη των 100 ετών από τη «σφαγή στο Σελάνι» που σύμφωνα με τους Αλβανοτσάμηδες έγινε στις 27 Μαρτίου του 1913 στην Τσαμουριά από ένοπλους Έλληνες οι οποίοι σκότωσαν 72 επικεφαλής των Αλβανο- τσάμηδων.


Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης αυτής, ήταν ο πρόεδρος του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU, Σπετίμ Ίντριζι, που τόνισε ότι την ημερομηνία αυτήν άρχισε «η γενοκτονία των αθώων Αλβανών-τσάμηδων».

Ο ομιλητής κάλεσε τους παρευρισκόμενους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των 72 θυμάτων της σφαγής του 1913.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του PDIU, κάλεσε για άλλη μια φορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις να υπερψηφίσουν το ψήφισμα για το ζήτημα των τσάμηδων, ως μια αδικία κατά της χώρας.

«Για άλλη μια φορά, καλούμε το Δημοκρατικό Κόμμα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, την Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων,  να ψηφίσουν το ψήφισμα και να μην πέσουν θύματα των παραγγελιών της Αθήνας και του Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα», είπε ο Ίντριζι.

«Persona non grata» ο Κώστας Γκιουλέκας

Ο Σπετίμ Ίντριζι  ζήτησε ακόμη από τον Υπουργό Εξωτερικών, Έντμοντ Παναρίτι, να χαρακτηρίσει ως ‘persona non grata’  το βουλευτή του ελληνικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Γκιουλέκα, ο οποίος ισχυρίσθηκε από τη Derviçani, ότι αυτή είναι η καρδιά της «Βορείου Ηπείρου». 
Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η Ήπειρος είναι ενιαία και ανεξάρτητα σε ποιον ανήκει, κατοικείται από Αλβανούς.

--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου