Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η Άγκυρα κατάφερε να εκνευρίσει και τους Αλβανούς!

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία καταγράφεται στο ενεργητικό της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής των Νταβούτογλου και Ερντογάν, αφού κατάφεραν να προκαλέσουν εκνευρισμό μέχρι και στους Αλβανούς! …
Αυτό που έκαναν είναι να ζητήσουν από τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας να αφαιρεθούν από τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας, τα κεφάλαια που περιγράφουν, σύμφωνα με τους Τούρκους, «αρνητικά γεγονότα» που συνέβησαν κατά την περίοδο κατοχής της χώρας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία!


Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκαν μεγάλες αντιδράσεις, καθώς συγγραφείς, δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι και ακαδημαϊκοί υπέγραψαν ένα κείμενο που απορρίπτουν την προοπτική «επανεξέτασης» της αλβανικής Ιστορίας, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια ως «πολιτιστική επίθεση» και «απαράδεκτη προσβολή» εναντίον της αλβανικής εθνικής ταυτότητας που θα έχει αρνητικές συνέπειες. Το κείμενο, μεταξύ άλλων, υπογράφει ο διεθνούς φήμης Αλβανός συγγραφέας, Ισμαήλ Κανταρέ (φωτογραφία).

Σύμφωνα με το κείμενο, «η οθωμανική κατοχή προκάλεσε μια μαύρη τρύπα στην ιστορία του αλβανικού έθνους», ενώ «η κατοχή αυτή απομόνωσε βίαια τους Αλβανούς από την υπόλοιπη Ευρώπη και προκάλεσε τραγωδίες και δραματικές εξελίξεις που μένουν ανεξίτηλες στην ιστορική μνήμη του έθνους. Ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε και καταδικάζουμε τις προσπάθειες κάποιων ψευδο-ιστορικών και ορισμένων πολιτικών, οι οποίοι προσπαθούν να παρουσιάσουν, σήμερα, ολόκληρους αιώνες οθωμανικής κατοχής ως επιτυχημένη και ειρηνική συνύπαρξη», αναφέρει το κείμενο (τι μας θυμίζει, τι μας θυμίζει…).

Οι υπογράφοντες θυμίζουν ότι κατά τη διάρκεια της «οθωμανικής κατοχής», ειδικά η αλβανική γλώσσα είχε απαγορευτεί βίαια και αυτό αρκεί «για να αποδείξει τη γενοκτονία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εναντίον των Αλβανών, του πολιτισμού και της ταυτότητάς τους! 


defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου