Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Επιστροφή οικογενειών από την Ελλάδα, στην επαρχία Φοινίκης


Στην επαρχία της Φοινίκης έχουν επιστρέψει τον μήνα Μάρτιο από την Ελλάδα γύρω στις 10 οικογένειες. Η ληξίαρχος, Ελένη Zώτου, παραδέχεται ότι από την αρχή του έτους πολλές οικογένειες μεταναστών επέστρεψαν  και παρατηρείται μια αυξανόμενη εισροή  νέων κατοίκων που επιλέγουν την επαρχία της Φοινίκης μετά την επιστροφή τους.

"Έχουν εγκατασταθεί και πολλές νέες οικογένειες"-συνεχίζει η Ελένη δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναγνωριστούν σαν κάτοικοι της επαρχίας Φοινίκης και των γύρω χωριών Blerimas, Καραχάτζι,  Shijan, Bregas, Buronjë. Στην επαρχία Φοινίκης αριθμούνται 6.700 άτομα.
Η Ελένη Χρήστου η πιο νέα κάτοικος που μόλις γύρισε από την Ελλάδα με δύο παιδιά έχει εγκατασταθεί στην γνώστη περιοχή του ΣΜΤ. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλες οικογένειες που έχουν αγοράσει σπίτι ή οπικόπεδο και τώρα είναι κάτοικοι της επαρχίας.
Το αρχικό πρόβλημα για λύση είναι η τακτοποίηση των παιδιών στα σχολεία της επαρχίας για να μην χάσουν το πρόγραμμα σπουδών.

Ο διευθυντής του σχολείου, Γρηγόρης Νάτσης λέει ότι τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα ανά πάσα στιγμή να έρθουν.
"Στην περίπτωση των οικογενειών με 2 ή 3 παιδιά θα τοποθετηθεί ένας καθηγητής με υπερωρίες ώστε τα παιδιά να προσαρμοστούν στις γνώσεις, αποφεύγοντας τις δυσκολίες με τη γλώσσα ή τα προγράμματα», συνεχίζει.
Η Επαρχία της Φοινίκης είναι μια από τις πλουσιότερες επαρχίες όσον αφορά την παραγωγή σιτηρών και άλλων καλλιεργειών του κάμπου, και χρησιμοποιεί περίπου το 80% της διαθέσιμης γεωργικής γης .



.





2 σχόλια:

  1. elpidoforo gia thn boreio hpeiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ δεν κατάλαβα τι είναι αυτοί που επιστρέφουν; Μήπως είναι αλβανοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή