Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Τσάμηδες της Λαικής Συμμαχίας: Με το ΣΚ θα νομιμοποιήσουμε το τσάμηκο ζήτημα.

O Artur Dojaka διευθύνων της Λαϊκής Συμμαχίας, του κόμματος που ενώνει την κοινότητα των Τσάμηδων είναι σίγουρος ότι στο Κοινοβούλιο που θα βγει από τις ερχόμενες εκλογές στις  23 Ιουνίου το τσάμικο θέμα θα είναι μια πολιτική ατζέντα και όχι φολκλορική, όπως μέχρι σήμερα, από το PDIU του Shpetim Idrizi .
"Επιδιώκουμε ομόφωνη διέλευση οποιουδήποτε ψηφίσματος στο κοινοβούλιο υπέρ των Τσάμηδων, όπως αντικατοπτρίζεται και στο λαό η ομόφωνη υποστήριξη του αλβανικού λαού γι' αυτό το ζήτημα. Στη συμφωνία που υπογράψαμε με το ΣΚ για κάθοδο με τον αριστερό συνασπισμό, θέσαμε βασικά στοιχεία, τα οποία για εμάς σημαίνουν:    νομιμοποίηση του τσάμικου ζητήματος, νομιμοποίηση των αναγκών της τσάμικης κοινότητας , πάντα σε συντονισμό και βήμα-βήμα με τη διεθνή κοινότητα, όχι με μπαγιάτικες εθνικιστικές εκκλήσεις." τόνισε ο Dojaka

Στις βουλευτικές εκλογές η Λαϊκή Συμμαχία θα λάβει μέρος σε όλη τη χώρα. Το Τσάμικο Κίνημα, που ηγείται της Λαϊκής Συμμαχίας, θα επικεντρωθεί σε πέντε περιφέρειες, όπως στην Αυλώνα, Φιέρι, Δυρράχιο, Ελβασάν και τα Τίρανα, ενώ θα συμμετέχει επίσης με πλήρη κατάλογο σε όλη την επικράτεια.


1 σχόλιο:

  1. Έτσι μπράβο! Το Κεαδ και ο αρχηγός μας Βαγγέλ Ντούλες κάνει συμμαχία με πολιτισμένους τσάμηδες που έχουν σοβαρό πρόγραμμα.
    Το κόμμα μας ΚΕΑΔ πρέπει να συμβάλλει στη δίκαιη επίλυση του τσάμικου ζητήματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή