Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Όλη η εκπομπή στο OPINION για το τσάμικο ψήφισμα με την παρουσία του Π. Μπάρκα και του χειμαρραίου Στ. Μάρκου

-Παναγιώτης Μπάρκας: Δεν έγινε γενοκτονία στους τσάμηδες, έγιναν εγκλήματα από τις δύο πλευρές!

-Ρουκέτες Σταύρου Μάρκου: Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας είναι σε ισχύ. Μπορεί η Ελλάδα να είναι σε κρίση αλλά έχει κράτος και στρατό σε ετοιμότητα!


Το «Ψήφισμα για το Τσάμικο Ζήτημα», η θέση που καταλαμβάνει στον προεκλογικό στίβο στην Αλβανία και πως επηρεάζει τις σχέσεις με την Ελλάδα, ήταν το θέμα της δημοφιλούς εκπομπής “OPINION” του τηλεοπτικού σταθμού KLAN, με παρουσιαστή τον Bledi Fevziu.

Υποστηρικτές του ψηφίσματος (και μέλη της ομάδας σύνταξης - όπως ειπώθηκε στην εκπομπή - ήταν ο πολιτικός γραμματέας του τσάμηκου κόμματος PDIU Andri Nurellari και ο πολιτικός αναλυτής και συντάκτης του βιβλίου «Ο τελευταίος πόλεμος» (με θέμα τις περιουσίες που έχασαν οι αλβανοί στην Ελλάδα) Mentor Nazarko.  
Στην τοποθέτηση τους υποστήριξαν πως αυτό το ψήφισμα θα βγάλει από τη λήθη ένα ευαίσθητο και σοβαρό ζήτημα που περιμένει δικαίωση και δεν θίγει τις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά βάζει νέες και σωστές βάσεις.


Ο Παναγιώτης Μπάρκας με την ιδιότητα του δημοσιογράφου-ιστορικού και του πρώην βουλευτή της «Ομόνοιας», είπε πως υπάρχουν τρεις διαστάσεις: 1)  Η ιστορική που είναι διαστρεβλωμένη, λέγοντας πως το ψήφισμα κάνει λόγο για γενοκτονία ενώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά εγκλήματα πολέμου που έγιναν από τις δύο πλευρές. 2) Η πολιτική αφού κάποιοι δημιουργούν εντάσεις για να κερδίσουν ψήφους κατηγορώντας εδώ και τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, λέγοντας κάτι που είχαμε πει και εμείς παλαιότερα  ότι ο Ντούλες είναι η πατερίτσα του Ιντρίζι και το αντίθετο. 3) Η γεωπολιτική, που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα ενώ το περιεχόμενο του έρχεται σε αντίθεση και με το ψήφισμα φιλίας και συνεργασίας μεταξυ των δύο χωρών του 1996.      




Ρουκέτες του Στάυρου Μάρκου: Επιθετικός μέχρι απειλητικός ήταν ο ομογενής δημοσιογράφος από τους Δρυμάδες της Χειμάρρας που είπε πως αν ψηφιστεί κάτι τέτοιο η Ελλάδα θα θέσει θέμα Αυτονομίας Βορείου Ηπείρου αφού το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας είναι σε ισχύ. Όταν του είπαν πως δεν είναι λογικά αυτά που λέει, γιατί εκτός των άλλων η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, ο κ. Μάρκος τους είπε πως «μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται σε οικονομική κρίση αλλά έχει κράτος και στρατό σε ετοιμότητα». Όταν τον ρώτησαν αν είναι έλληνας ή αλβανός υπενθυμίζοντας του τον μεγάλο «αλβανό πατριώτη» Πέτρο Μάρκο που ήταν συγγενής του, τους απάντησε: «Είμαι έλληνας και εσείς δεν ξέρετε τι αισθανόταν ο Πέτρος Μάρκος, γιατί στο κομουνιστικό σύστημα δεν μπορούσε να εκφραστεί»  

Κοινή διαπίστωση και των δύο πλευρών ήταν πως το θέμα αυτό δεν πρέπει να έχει επιπτώσεις και να συνδυαστεί με το θέμα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Δείτε όλη την εκπομπή:   

http://www.youtube.com/watch?v=1u0VoXg9hFc


borioipirotis.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Grekët e jugut kërkojnë pavarësi: Shqipëria “Republikë Bananash”

    http://www.indeksonline.net/?FaqeID=2&LajmID=54098

    ΑπάντησηΔιαγραφή