Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Παναγιώτης Μπάρκας: Εσύ τι έκανες κ. Ντούλε;

Κύριε Ντούλε, στην προσπάθεια να απαντήσεις στον πρωθυπουργό της χώρας Σαλί Μπερίσια για τις δηλώσεις του στην Κοσοβίτσα, απέδειξες για μια ακόμη φορά ότι είσαι απλώς ένας δημαγωγός, που στηρίζεις την πολιτική τους καριέρα, στην έλλειψη ήθους, στο ψέμα και στην προσπάθεια να μεταβιβάσεις σε άλλους τις ευθύνες για τις πράξεις σου.
Αν θέλεις να αποδείξεις ότι υπερασπίζεσαι τα ανθρώπινα δικαιώματα και αγωνίζεσαι  για την ελευθερία λόγου, σκέψης και για τη δημοκρατία, τοποθετήσου δημοσίως και ανοιχτά για το θέμα που προέκυψε με την καθηγήτρια πληροφορικής στο 2-χρονο λύκειο του Μεσοποτάμου, την Ουρανία Τόλη.


Οι λόγοι που διώχτηκε από τη θέση της και ο τρόπος πώς διώχτηκε θυμίζουν περιόδους του ψυχρού πολέμου. Τόσο το χειρότερο που έγινε από στενούς συνεργάτες σου και για τα συμφέροντα του κόμματος του οποίου ηγείσαι!
Ο Μπερίσια στην Κοσοβίτσα, συνοδεύονταν από τον δικό σου έπαρχο στην Πάνω Δρόπολη, ο οποίος του ευχήθηκε την νίκη στις εκλογές της 23ης Ιουνίου για να οδηγήσει την Αλβανία στην Ευρώπη. Εσύ, λές ότι ενώθηκες στη Συμμαχία με το Σ. Κόμμα για να διώξεις μια για πάντα το Μπερίσια…..;!
Ο Μπερίσια μίλησε στην Κοσοβίτσα για πολιτικά παζάρια που γίνονται σε βάρος της ε. ε. μειονότητας, αλλά δεν σε ξεχώρισε, και τιμή σου έκανε, διότι τα δικά σου πολιτικά παζάρια, όχι μόνο είναι πρωτογενή και τρέφουν τη διάσπαση στην ε.ε. μειονότητα, αλλά ξεκινούν από προσωπικά σου συμφέροντα και τροφοδοτούν στη συνέχεια τα παζάρια των υπολοίπων.
Μήπως δεν μιλάει για πολιτικά παζάρια ο όρος σου προς το Ράμα ότι θα πας στη συμμαχία μαζί του μόνο σε περίπτωση που ο Ράμα δεν δεχτεί το Κόμμα των Ελλήνων στη ίδια συμμαχία;
Μήπως δεν  έδιωξες τον Γιάννη Γιάννη από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για να βάλεις έναν υποψήφιο του ΚΕΑΔ σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος; Αυτά δεν λέγονται παζάρια;!
Ο Μπερίσια, δυστυχώς για σένα, αναφέρθηκε σε αρκετά ανησυχητικά προβλήματα για την ε. ε. μειονότητα. Και παρά την έκπτωση που γίνεται λόγω της προεκλογικής εκστρατείας ήταν σημαντικά. Δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει στην πράξη όλα εθνικά και ανθρώπινα δικαιώματα της ε. ε. μειονότητας. Ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την έκδοση των ελληνικών σχολείων βιβλίων με έξοδα της Αλβανικής κυβέρνησης, κάτι που εσύ έκανες την πάπια για περισσότερα από δέκα χρόνια, αφήνοντας τα παιδιά μας να μαθαίνουν γράμματα με σημειώσεις όπως τον 19ο αιώνα. Και τώρα για το ίδιο θέμα κάνεις παιχνίδια ώστε άνθρωποί σου να μη χάσουν το μονοπώλιο. Ή με την εκπαιδευτική σου πολιτική έκλεισες τα ελληνικά μειονοτικά σχολεία  στο αλβανικό δημόσιο (για να ανοίξεις τα ιδιωτικά των συμφερόντων σου) και εκεί που τα έκλεισες προέκυψαν αλβανικά σχολεία.
Ο Μπερίσια είπε ότι οποιαδήποτε μελέτη και πρόγραμμα έρθει από την ε.ε. μειονότητα στην κυβέρνηση για επενδύσεις θα χρηματοδοτηθεί αμέσως. Είπε ακόμα ότι  η γεωγραφική θέση της εθνικής ελληνικής μειονότητας είναι τέτοια που διαθέτει πολλούς πόρους και σε πολλές κατευθύνσεις, αλλά χρειάζονται έργα υποδομής και επενδύσεις. Κάλεσε τους Έλληνες στην Ελλάδα να ρθούν να εργαστούν στον τόπο τους και ότι η κυβέρνησή του θα τους στηρίξει με επιδοτήσεις.
Δεσμεύτηκε ότι θα εντείνει τα μέτρα ασφάλειας αλλά κάλεσε τους Έλληνες να ενταχτούν στο αστυνομικό σώμα για αποτελεσματικότερη ασφάλεια και τάξη στην ε.ε. μειονότητα.
Και ήταν στην Κοσοβίτσα για να εγκαινιάσει ένα έργο υποδομής ονειρεμένο για τους Κοσοβιτσινούς. Ταυτόχρονα έδειξε στους δημοσιογράφους ότι οι περιοχές μας, όσον αφορά τις κυβερνητικές επενδύσεις, προηγούνται των άλλων περιοχών στο νομό Αργυροκάστρου.
Εσύ προσωπικά, 17 χρόνια επικεφαλής πολιτικών φορέων που εκπροσωπούν  την ε. ε. μειονότητα, έκανες ένα έργο υποδομής, έβαλες κάπου ένα τούβλο πανωτό; Υπερασπίστηκες ένα ανθρώπινο ή εθνικό δικαίωμα; Όχι! Μάλιστα ούτε το όνομα  της ε.ε μειονότητας δεν πιάνεις στο στόμα σου στην Αλβανία, Μάλιστα στις πολιτικές εκδηλώσεις καθιέρωσες την αλβανική γλώσσα. Δεν έκανες λοιπόν τίποτε. Απλώς επωφελήθηκες προσωπικά πάρα πολλά, πουλώντας πολιτική και εθνική εκπροσώπηση!!!
Ασφαλώς, ο κύριος Μπερίσιας ήταν στην Κοσοβίτσα για προεκλογικούς λόγους και ζήτησε την ψήφο των Ελλήνων. Είναι δικαίωμά του. Αλλά, σου έδωσε απαντήσεις με έργα στα ζητήματα που έθεσες. Ασφαλώς και υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που απαιτούν λύση. Αλλά συγκρίνοντας τον έργο του Μπερίσια, όπως και άλλων Αλβανών πολιτικών, θα έλεγα ότι είναι πολύ μεγαλύτερα σε σχέση με αυτά που υποχρεούσαι να κάνεις εσύ και δεν τα κάνεις.
Και για να μη παρεξηγηθώ. Δεν θέλω με τίποτε να στηρίξω το Μπερίσια, ή τον κάθε Μπερίσια. Τόσο το περισσότερο όταν σε καμιά περίπτωση δεν επωφελήθηκα κάτι προσωπικά. Απεναντίας, αν πρόκειται για τον Μπερίσια, μια φορά με έδιωξε ο ίδιος προσωπικά από τη δουλειά για πολιτικούς λόγους και τώρα δεν θέλει να με βοηθήσει να επιστρέψω στη δουλειά μου από την οποία εκδιώχτηκα αδίκως.  (Βλέπεις σε αλβανό πολιτικό απευθύνθηκα διότι  εσύ που με τον τρόπο σου συνέβαλες να χάσω τη θέση μου εργασίας. Θέλησες να κάνεις την περίπτωσή μου υπόδειγμα, ότι όποιος σου κάθετε απέναντι τον αφήνεις στους δρόμους. Καλά εγώ, αλλά εκείνη η νεαρή από το Τεριαχάτι του σου έκανε;!!!)
Ο Μπερίσια δεν είπε λόγου χάρη για την απογραφή του πληθυσμού και σε έσωσε διότι θα έλεγε ότι εσύ αποφάσισες την αποχή και έβγαλες την ε. ε. μειονότητα μόλις 24 χιλιάδες. Δεν μίλησε για το περιουσιακό γιατί εσύ, πρώτος, εξαφάνισε το υπόμνημα με τις 15 χιλιάδες υπογραφές που θα έκοβε το βήχα μια για πάντα όλων εκείνων που διεκδικούν με πλαστά χαρτιά περιουσίες στο χώρο μας. Εσύ έκανες την πάπια όταν στη βουλή ψηφίζονταν ο νόμος για την επιστροφή των περιουσιών στους πρώην ιδιοκτήτες, ο οποίος προβλέπει ύπουλες διαδικασίες τις οποίες τις πληρώνει αδρά η κοινότητά μας.
Αλλά, εσύ τι έκανες για το θέμα αυτό. Παρακολούθησες κάποια δίκη; Προσέφυγες πολιτικά στους διεθνείς οργανισμούς; Ύψωσες φωνή στο εσωτερικό της χώρας για να καταγγείλεις συγκεκριμένα παραδείγματα, ανθρώπους και πράγματα; Όχι ασφαλώς, δεν το έκανες και δείχνεις ότι κάπου κάποιοι σε κρατούν. Ξέρεις πολύ καλά ότι πίσω απ΄ όλες αυτές τις ενέργειες υπάρχουν δικοί σου άνθρωποι. Σε ρωτώ τι κάνεις συγκεκριμένα για την υπόθεση του Κώσταρι. Σε ρωτώ τι κάνεις εσύ για το γεγονός ότι σημαντικό ποσοστό κατοίκων στο Βούρκο δεν πήραν τους τίτλους ιδιοκτησίας. Και καταλαμβάνεις ότι δεν αφορά προσωπικό θέμα η περίπτωση. Τι κάνεις εσύ για να σταματήσεις τους έπαρχους σου οι οποίοι κατά καιρούς δραστηριοποιούν «τις επιτροπές» κατανομή της γης για νέες κατανομές με στόχο να επωφεληθούν αυτοί κάποια φιλέτα;
Σε ρωτώ. Γυροφέρνεις προεκλογικά στις ελληνικές επαρχίες (ο Μπερίσια και κάθε άλλος αλβανός πολιτικός κατεβαίνει περισσότερες φορές από σένα στην ε. ε.  μειονότητα) με τους έπαρχους, τους ρώτησες για τους λόγους  που πολιτογράφησαν στις περιοχές τους άνω από χίλιες οικογένειες αλλοεθνών;
Μετά απ΄ όλα αυτά αποδεικνύεις ότι έχεις πολύ θράσος  

Παναγιώτης Μπάρκας
Αργυρόκαστρο 21.05.2013
 
borioipirotis.blogspot.gr

3 σχόλια:

  1. Panagiwti tha se rwtisw ki eagw esy ti ekanes? oti spireis tha theriseis,o Ntoules, o Mpetsis,o Giannis itan ta tsirakia sou,fenete oti den eisoun kalos daskalos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eihan parei ta mauhmata pou tous armozei apo prin, opote o Mparkas dhen mporouse na tous isvsei. Hreiazetai fotia gia na isosei to stravo to ksillo!

      Διαγραφή
  2. Πόσους δάσκαλους άλλαξαν τα παιδιά από τότε... Όταν τα είχε ο Μπάρκας καθόταν σους μπροστά του.
    Άνοιξαν φτερά όταν μπήκαν κάτω από τις φτερούγες του Δεσπότη

    ΑπάντησηΔιαγραφή