Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Αλβανία: Συνάντηση Σαλί Μπερίσα με τον Αμερικανό Jonathan Moore

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα δέχθηκε τον διευθυντή του Γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης  του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Jonathan Moore ο οποίος συνοδεύονταν από τον Αμερικανό πρέσβη στα Τίρανα, Αλεξάντερ Άρβιζου.
Κατά τη συνάντηση ο Αμερικανός αξιωματούχος ευχαρίστησε τον Αλβανό πρωθυπουργό για τη φιλοξενία και εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης για την εκλογική διαδικασία στην Αλβανία.

Ο Μπερίσα τόνισε ότι η προεκλογική εκστρατεία έχει ξεκινήσει πριν από δύο μήνες και υπήρξε μια εκστρατεία πολιτισμένη και σε κανονική εξέλιξη και διαβεβαίωσε τον Αμερικανό αξιωματούχο ότι η πλειοψηφία έχει κάνει τα πάντα για να εξασφαλιστούν αυτά τα πρότυπα για τις εκλογές της 23ης Ιουνίου.

Ο Jonathan Moore έθεσε το ζήτημα της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής και την ανάγκη για ευρύτερη συμμετοχή σε αυτήν. Ο Αλβανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα επιλύσει το ζήτημα αυτό το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με τον  κώδικα των εκλογών.

Στη συνάντηση  συζητήθηκαν, επίσης, περιφερειακά θέματα με έμφαση στη συμφωνία Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου και την εφαρμογή της, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου