Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ανοργανωσιά, χάος και ένταση στην Κακαβιά με Αλβανούς ψηφοφόρους

Κυριολεκτικά χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί από τα ξημερώματα στο διασυνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, με εκατοντάδες εξοργισμένους Αλβανούς οδηγούς να διαπληκτίζονται έντονα και σε κάποιες περιπτώσεις να έχουν πιαστεί και στα χέρια με τους Έλληνες Αστυνομικούς και τελωνειακούς υπαλλήλους οι οποίοι, χωρίς να εξηγήσουν τον λόγο, τους δήλωσαν πως «από κάποιο πρόβλημα, δεν μπορούν να σφραγίσουν τα διαβατήριά τους» ώστε να περάσουν στην χώρα τους, εν όψει των αυριανών εκλογών. 


Ήδη μέχρι αυτή τη στιγμή, περισσότερα από διακόσια είναι τα πούλμαν που έχουν ακινητοποιηθεί, καθώς από τις 03.00 τη νύχτα οι συνοριακοί υπάλληλοι σταμάτησαν να εξυπηρετούν. 

Οι ουρές των ακινητοποιημένων οχημάτων, έχουν ξεπεράσει πλέον τα διακόσια μέτρα ενώ εκατοντάδες οικογένειες, πολλές εκ των οποίων έχουν μαζί τους μικρά παιδιά και μωρά, υφίστανται μια πρωτοφανή ταλαιπωρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά το γεγονός ότι η ημερομηνία των Αλβανικών εκλογών ήταν ...γνωστή εδώ και μήνες, οι Ελληνικές Αρχές δεν φρόντισαν να ενισχύσουν το φυλάκιο της Κακαβιάς με περισσότερο προσωπικό, εξυπηρετώντας με το ίδιο ακριβώς που θα εξυπηρετούσαν και μια οποιαδήποτε μέρα.

Παύλος Κιρκασίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου