Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η δίκη του κ. Θεόδωρου Οικονόμου - Καμαρινού

Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών Αχαΐας κατέθεσε σήμερα από κοινού με βορειοηπειρωτικούς και πατριωτικούς φορείς, ψήφισμα συμπαράστασης στον πρώην Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κορυτσά Θεόδωρο Οικονόμου - Καμαρινό, ο οποίος διώκεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για τις εθνοπρεπείς δηλώσεις του στους κατοίκους της Κορυτσάς για να δηλώσουν άφοβα την Ελληνική τους Καταγωγή στην απογραφή πληθυσμού της Αλβανίας τον Οκτώβριο του 2011.



Η υπόθεση ήταν να δικαστεί σήμερα αλλά αναβλήθηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου 2013, αφού δεν παρουσιάστηκε η μάρτυρας κατηγορίας, που είναι επιθεωρήτρια του Υπουργείου Εξωτερικών, λόγω απουσίας της στης Βρυξέλλες. 

Η ΝΕΒΑ  δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον κύριο Οικονόμου - Καμαρινό και θα σταθεί στο πλευρό του μέχρι την τελική δικαίωσή του από την Ελληνική Δικαιοσύνη. 


                                               ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ                        


Εκφράζουμε τη μεγάλη μας λύπη και αγανάκτηση για το γεγονός ότι εδώ και ένα περίπου εξάμηνο ο πρώην Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά κύριος Θεόδωρος Οικονόμου-Καμαρινός έχει τεθεί σε αργία από το Υπουργείο Εξωτερικών καθώς διώκεται ποινικά με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Βόρειο Ήπειρο (2009-2011).


Απ'όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ως φορείς του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου για τα γεγονότα και τις καταστάσεις στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, ο κ. Οικονόμου - Καμαρινός κατά τη θητεία του στην Κορυτσά συνέβαλε καθοριστικά στην ομαλή λειτουργία του εκεί Γενικού Προξενείου της Ελλάδας και στην εκκαθάριση του από παράγοντες που πρόδιδαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού κράτους για ιδιοτελείς σκοπούς εκμεταλλευόμενοι τους εκεί ομογενείς. 


Το ψευδές κατηγορητήριο το οποίο έχει συνταχθεί κατά του κ. Οικονόμου - Καμαρινού, αφορά διπλωματικούς κύκλους που δεν διακρίνονται για τον πατριωτισμό τους. Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι ο κ. Θεόδωρος Οικονόμου - Καμαρινός υπήρξε ίσως ο μοναδικός Έλληνας διπλωμάτης που υπερασπίστηκε και ενίσχυσε την εθνική μας αξιοπρέπεια με τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλλε κατά τη δίχρονη θητεία του για την αναγέννηση του μη αναγνωρισμένου Ελληνισμού στην Περιφέρεια της Κορυτσάς. 


Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Οικονόμου - Καμαρινός επισκέφθηκε απομακρυσμένα χωριά της περιοχής αρμοδιότητάς του που είχαν να δουν εκπρόσωπο της Μητέρας Ελλάδας από τον Ελληνο-ιταλικό Πόλεμο του 1940-41, προκειμένου να ενθαρρύνει τους κατοίκους τους να δηλώσουν ανοικτά την ελληνική τους καταγωγή. 

Ως αντιπροσωπευτικοί φορείς του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού διαβεβαιώνουμε για την άριστη συνεργασία και την εξυπηρέτηση που είχαν οι Έλληνες της Κορυτσάς από τον κ. Θεόδωρο Οικονόμου - Καμαρινό, ως εκεί Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας την περίοδο 2009-2011 και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο πρόσωπο του εις ότι αφορά την άδικη και πλαστή αυτή εμπλοκή του με την Δικαιοσύνη.     



Σύλλογος Βορειοηπειρωτών

Νεολαία Βορειοηπειρωτών

Νεολαία Βορειοηπειρωτών Αχαΐας

Σύνδεσμο Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας "Ο Πύρρος"

Ομόνοια Περιφέρειας Κορυτσάς για την Αττική

Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Βορειοηπειρωτικού Αγώνα 

Ε.Κ. Όσοι Ζωντανοί 

Σύνδεσμος EOEA EΔΕΣ Ναπολέων Ζέρβας




toorama.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου