Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Αλβανία: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων - Μικρό προβάδισμα στον Ράμα


Προβάδισμα του συνασπισμού της αντιπολίτευσης του σοσιαλιστή Έντι Ράμα δείχνει η καταμέτρηση στο 5% των εκλογικών τμημάτων.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων στην Αλβανία μετά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία που στιγματίστηκε από παρατυπίες αλλά και επεισόδια με έναν νεκρό. 



Προβάδισμα του συνασπισμού της αντιπολίτευσης του σοσιαλιστή Έντι Ράμα δείχνει η καταμέτρηση στο 5% των εκλογικών τμημάτων.

Πάντως, μέχρι στιγμής, τη νίκη διεκδικούν και ο δεξιός συνασπισμός του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης του σοσιαλιστή Εντι Ράμα.

Άγνωστο παραμένει πάντως το πότε θα ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών, αλλά σύμφωνα με τον Νόμο δεν πρέπει να καθυστερήσουν περισσότερο από τρία 24ωρα μετά την ημέρα της ψηφοφορίας.

Σημειώνεται πως στις εκλογές έλαβαν μέρος περίπου 100.000 μετανάστες που προσήλθαν στην Αλβανία κυρίως από την Ελλάδα.

«Δεν παρατηρήθηκαν παρατράγουδα (στην εκλογική διαδικασία). Αν θέλει η Αλβανία να μπει στην ΕΕ θα πρέπει να εξασφαλίσει τα μίνιμουμ για τα δημοκρατικά κόμματα» δήλωσε στο ΣΚΑΪ η βουλευτής της ΝΔ και απεσταλμένη του Συμβουλίου της Ευρώπης, Φωτεινή Πιπιλή.

Αιματηρή αναμέτρηση

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του έξω από το εκλογικό τμήμα στο νόμο Λάτσι, στην βόρεια Αλβανία, έπειτα από λογομαχία.

Ο νεκρός ήταν μέλος επιτροπής εκλογικού κέντρου το οποίο ανήκε στο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης της αντιπολίτευσης.

Επίσης, τραυματίστηκε ένας υποψήφιος με το κυβερνών κόμμα του Σαλί Μπερίσα, ο οποίος – σύμφωνα με ανακοινώσεις του κόμματος - προσπαθούσε να απομακρύνει «οπαδούς της αντιπολίτευσης που επιχειρούσαν να δωροδοκήσουν ψηφοφόρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου