Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ο Βασίλης Μπολάνος βουλευτής στο νέο Αλβανικό Κοινοβούλιο. Ο Ντούλες στην Κυβέρνηση. ΒΙΝΤΕΟ



ΤΙΡΑΝΑ -Ο Βασίλης Μπολάνος, πρώην Δήμαρχος Χιμάρας και τωρινός πρόεδρος της Ομόνοιας σύντομα αναμένεται να είναι βουλευτής του αλβανικού Κοινοβουλίου.

Η μορφοποίηση του Κυβερνητικού Σχήματος του νέου Πρωθυπουργού Έντι Ράμα και η εμπλοκή στην κυβέρνηση του προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε  θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εκείνες, ώστε ο Μπολάνος να μπει στο αλβανικό Κοινοβούλιο ως βουλευτής του κόμματος αυτού. 

Μια τέτοια προοπτική δημιουργείται για το Μπολάνο, διότι η συμφωνία συγκυβέρνησης περιλαμβάνει  και το διαχωρισμό της εντολής του βουλευτή με αυτήν του υπιουργού  και ως εκ τούτου ο Ντούλες, θα παραιτηθεί από βουλευτής, παραχωρώντας τη θέση του στο Μπολάνο, ο οποίος στην λίστα της περιφέρειας Αυλώνας βρίσκεται δεύτερος μετά τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ.   Πηγές μέσα από την αριστερή Συμμαχία λένε ότι η συμφωνία που υπογράφτηκε μεταξύ των Κομμάτων, που συμμετείχαν στην αριστερή Συμμαχία λέει ότι αν ένα κόμμα θα πάρει μια εντολή βουλευτή, τότε θα είναι μέρος της κυβέρνησης με ένα υπουργικό αξίωμα. 

Σε αυτή την περίπτωση το ΚΕΑΔ δεν έχει μόνο μια έδρα βουλευτή, αλλά δύο, μία που πήρε από τις εκλογές  στις 23 Ιουνίου στη λίστα του κόμματος στην περιφέρεια Αυλώνας από τον πρόεδρό του Βαγγέλη Ντούλε και μία έδρα που έλαβε από τη λίστα του ΣΚ στην περιφέρεια Αυλώνας, αυτή του Ανδρέα Μάρτου.  

 Με τον τρόπο αυτό, πηγές λένε ότι ο Ντούλες αναμένεται να αναλάβει τη θέση του Υπουργού Εργασίας και Μετανάστευσης, ένα υπουργείο που ήταν πάντα στα χέρια των εκπροσώπων της μειονότητας. Αυτή τη φορά οι πληροφορίες λένε ότι ο Ντούλε θα παρεκκλίνει από τον απερχόμενό του Βασίλη Μέλιο  αλλά και απ' τον ίδιο, που ποτέ δεν ήταν επικεφαλής ενός υπουργείου, αλλά έστελναν εκπροσώπους τους. 

Αυτή τη φορά  θα αναλάβει την ευθύνη της συγκυβέρνησης, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, αναλαμβάνοντας την διεύθυνση του καθορισμένου Υπουργείου γι΄αυτό το Κόμμαο στο πλαίσιο της συμφωνίας συγκυβέρνησης. Μετά από αυτό μένει ελεύθερη η θέση του βουλευτή για τον  Μπολάνο ο οποίος μπαίνει στο κοινοβούλιο, αντί του Ντούλε.

2 σχόλια:

  1. Ηρθε η ώρα για μάσσα Ντουλε. Αντε και καλη ορεξη. Προδοτες βαλατε ταφοπλακα στο βορειοηπειρωτικο για καρεκλες και θεσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον Ντούλε που αποδεικνύετε πολύ σκληρός διαπραγματευτής και καταφέρνει να πάρει πολλά απ τους Αλβανούς. Βαγγέλη προχώρα και μην ακούς κανένα, εύχομαι σύντομα και πρωθυπουργός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή