Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Δεκάδες διπλωμάτες στις εκλογές στην Αλβανία

Τον κατάλογο των διπλωματών, οι οποίοι θα παρακολουθούν την εκλογική διαδικασία ενέκρινε χθες η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Αλβανίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Shqip», η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα, υπέβαλε κατάλογο με 68 άτομα που θα παρατηρούν τη διαδικασία, με επικεφαλής τον πρέσβη, Αλεξάντερ Αρβίζου και τον αναπληρωτή πρέσβη, Χένρι Ζαρντίν.

  • 0
     
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης, ότι εκτός από τους διπλωμάτες των ΗΠΑ αναμένεται να συμμετάσχουν ως παρατηρητές και αξιωματούχοι από το προσωπικό των αμερικανικών πρεσβειών του Μαυροβουνίου, της ΠΓΔΜ και του Κοσσόβου, ενώ οι ξένοι διπλωμάτες θα επικεντρωθούν στην εκλογική περιφέρεια του Φιέρι, όπου επίσης θα εγκατασταθούν οι περισσότεροι ξένοι παρατηρητές.
Οι εκλογικές αναμετρήσεις στην Αλβανία, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, έχουν σημαδευτεί από περιστατικά νοθείας και προσπάθειες χειραγώγησης του εκλογικού αποτελέσματος και, κατά συνέπεια, από την αμφισβήτηση του από της πολιτικές δυνάμεις, και για το γεγονός αυτό η αποστολή παρατηρητών θεωρείται σημαντική από το διεθνή παράγοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου