Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Αντίδραση Ομόνοιας για τη μη συμπερίληψη του ΚΕΑΔ στην κυβέρνηση Ράμα

Άραγε τι περίμενε δηλαδή η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ από το Ράμα;

Μέχρι χθες κακός και ανθέλληνας ήταν ο Μπερίσα που και υπουργείο είχε δώσει στους έλληνες και ελεύθερο πεδίο είχε αφήσει στη μειονότητα. Να δούμε τι άλλα θα δούμε και θα ακούσουμε.Και ακόμα είμαστε στην αρχή...
e22fd3065e03acc5e6c32e5f30253cfc_L
Ανακοίνωση Τύπου
 Θέμα: Eπιφυλάξεις  για τη σύνθεση του εν δυνάμει Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον κ. Έντι Ράμα.
 Η σημερινή ανακοίνωση του εν δυνάμει Πρωθυπουργού κ. Έντι Ράμα, περί της σύνθεσης του κυβερνητικού σχήματος, όπως πρόκειται να το προτείνει προς θεσμική έγκριση κατά τον επερχόμενο Σεπτέμβρη, δημιουργεί εύλογες απορίες και εντείνει τις επιφυλάξεις στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Η μη συμπερίληψη άμεσα στο κυβερνητικό σχήμα με υπουργικό χαρτοφυλάκιο μέλους της ΕΕΜ, καθώς μάλιστα  τούτο αποτελεί πρακτική απ’ την ομαλή μετάβαση στις δημοκρατικές διαδικασίες το 1991 και δώθε, άλλο τόσο άμεσα προτεινόμενου απ’ την Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ,  είναι κακός οιωνός.
Οι επιφυλάξεις μας έγκεινται και αφορούν προφανώς στο κατά πόσο οι δυνάμεις που αναλαμβάνουν τη νέα διακυβέρνηση έχουν τη βούληση και θα εργαστούν για την παραπέρα προαγωγή των δικαιωμάτων της ΕΕΜ. Τούτο μάλιστα σύμφωνα με τα ισχύοντα στην ΕΕ έναντι της οποίας και της διαδικασίας παραπέρα ενταξιακής προσέγγισης   μ’ αυτή, η Αλβανική κυβέρνηση είναι δεσμευμένη. Οι σημερινές εξελίξεις πάντως θέτουν σοβαρά ερωτηματικά και ρίχνουν σκιά δυσπιστίας.
Κατόπιν τούτων ως ΟΜΟΝΟΙΑ καλούμε την Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ΚΕΑΔ να σταθμίσει την πολιτική της στάση με βάση τις σημερινές εξελίξεις. Δεν γίνεται λόγος για μικροπολιτικό συμφέρον αλλά για ζητήματα αρχών που αφορούν μάλιστα το ευαίσθητο περιβάλλον της θέσης της ΕΕΜ.
Αγ. Σαράντα, 31 Ιουλίου 2013
 
Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

5 σχόλια:

  1. Νάτα μας πάλι η ΟΜΟΝΟΙΑ ως δεκανίκι του ΚΕΑΔ. Νάτα μας πάλι το ΚΕΑΔ θέλει κάποιες κυβερνητικές θέσεις για τους υποστηρικτές του και μιλάει για τα δικαιώματα της ΕΕ Μειονότητας. Έλεος!! Ο Ράμα σίγουρα είπε στο Ντούλε να χαίρεσαι την έδρα που σου έδωσα από το πουθενά και μη ζητάς και ρέστα από πάνω. Ο Ντούλες επειδή δεν μπορεί να αντιδράσει μόνος του, βάζει το γραφείο τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να αντιδράσει, μάλιστα στο όνομα της ΈΕ Μειονότητας και ας την ψηφίζουν μόλις το 17.5 τοις εκατό. Η στιγμή και πάλι λέει να ενωθούμε όλοι και ο Ντούλες κολλημένος στα πόστα. Όταν δεν μετείχαμε στην κυβέρνηση, από το 1991-1994, τότε πετύχαμς και τα περισσότερα δικαιώματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να χαίρεται τους συμμάχους του ο Ντουλες.
    Ισως και να μην είναι τόσο αρνητικό τελικά
    να ξεμπερδευουμε μια και καλή απο την Ντουλοπαρέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια, ο κύριος Ντουλες-ΚΕΑΔ
    φοβάται να βγαλει ανακοίνωση και βάζει για ακόμη μια φορά μπροστά την Ομόνοια?

    Κυριε Μπολανο, γίνεσαι όλο και πιο λιγος για αυτήν την πολύ σημαντική θέση που κατέχεις.

    Τόσα χρόνια ακόνιζαν τα μαχεροπίρουνα οι Σοσιαλ(η)στές,
    σιγά μην άφηναν την πίτα σε τρίτους.

    Υ.Γ.
    Καλά μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά ρε φίλε του μαυρησε του Ντουλε εκινο που ήθελε για πάρτι του το πήρε απο εδώ και πέρα στα παπαρια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O dules sta paparia tou mas eixe panta, to provlima mas einai posi apo emas to exoun katalavei ayto.....

      Διαγραφή