Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ράμα: Διεθνής εταιρία θα ελέγξει τα οικονομικά της Αλβανίας


Ο νέος πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα το Σεπτέμβρη, ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει από διεθνή ελεγκτική εταιρεία, να βοηθήσει τη νέα κυβέρνηση να μάθει την αλήθεια για την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας.


«Υπάρχει μια βαθιά κρίση, αλλά ευτυχώς ακόμα η βόμβα αυτή δεν έχει εκραγεί στα αλβανικά νοικοκυριά», είπε ο κ. Ράμα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

«Είναι γεγονός ότι σήμερα το 1/4 του συνόλου των δανείων είναι επισφαλή δάνεια. Είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για να ξεπεραστεί μια κατάσταση που θα μπορούσε να επιδεινωθεί», είπε ο κ. Ράμα.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ανακοίνωσε την ίδρυση Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, στο οποίο «η εκπροσώπηση των τραπεζιτών θα είναι αναγκαία» όπως είπε.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από την πλευρά του, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας, Αρντιάν Φουλάνι δήλωσε ότι η αλβανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές διαρθρωτικές προκλήσεις.

«Η αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών απαιτεί αισιόδοξo και μακρόπνοo όραμα. Η διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας και ισορροπίας και η υιοθέτηση τον σωστών πολιτικών αποφάσεων είναι το κλειδί της ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Φουλάνι.

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΤΩΧΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΙΣ, ΑΠΟ "ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ" ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ? ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή