Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Τοπωνύμια,Η ελληνική αστυνομία δίνει παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

Παρατείνεται μέχρι το τέλος  Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την ελεύθερη μετακίνηση των παιδιών των Αλβανών που γεννήθηκαν στην Ελλάδακαι που έχουν προβλήματα με τα τοπωνύμια στα διαβατήριά τους.
  Η απόφαση για την παράταση της προθεσμίας από την ελληνική πλευρά  επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί από την συνοριακή αστυνομία  της Κακαβιάς.
Το θέμα των τοπωνυμιών προκάλεσε πολλά προβλήματα για τους Αλβανούς μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούσαν να πάνε διακοπές στην Αλβανία, ή εκείνοι που  πηγαίναν αναγκάζονταν να αφήσουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα. 

Shtyrja e fundit e afatit për lejimin e lëvizjes ishte më 10 gusht, kur Ministria e Punëve të Jashtme të Greqisë, zyrtarisht njoftoi Ministrinë e Jashtme shqiptare, nëpërmjet ambasadës tonë në Athinë, se do të lejohet kalimi në kufi i fëmijëve të emigranteve shqiptarë, që kanë lindur në Greqi. - See more at: http://www.shqiptarja.com/Aktualitet/2731/toponimet-policia-greke-shtyn-afatin-deri-m--30-shtator-174438.html#sthash.JctSDitf.dpuf
Στις 10 Αυγούστου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδα, ανακοίνωσε επίσημα στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, μέσω της Αλβανικής Πρεσβείας  στην Αθήνα, ότι θα επιτρεπόταν η ελεύθερη μετακίνηση των παιδιών των Αλβανών μεταναστών, τα οποίοα είχαν γεννηθεί στην Ελλάδα.  Η προθεσμία αυτή ίσχυε μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, 2013, περίοδο που συμπίπτει με το τέλος της θερινής σεζόν. Η περίοδος αυτή εκμεταλλεύθηκε από τους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, οι οποίοι ήθελαν να πάνε για διακοπές στην Αλβανία, και να πάρουν μαζί  τα παιδιά τους. Το γεγονός ότι αυτή η  περίοδος θα έληγε στις 5 Σεπτεμβρίου, ώθησε πολλούς μετανάστες να επιστρέψουν στην Ελλάδα πιο νωρίς απ' ότι ήθελαν.  Ο Εριόν Βελιάι, ο ανερχόμενος Υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας και Νεολαίας έχει υποσχεθεί ότι η νέα κυβέρνηση που αναλαμβάνει καθήκοντα το Σεπτέμβριο θα βρει μια τελική λύση στο πρόβλημα αυτό. 
TIRANE -  Shtyhet deri në fund të shtatorit afati për lëvizjen lirshme të shqiptarëve të cilët  kanë probleme me toponimet në pasaportat e fëmijëve të tyre të lindur në Greqi.

Vendimi për shtyrjen e afatit nga pala greke u konfirmua sot në mëngjes nga policia kufitare e Kakavijës.

Çështja e toponimeve shkaktoi mjaft probleme për emigrantët shqiptarë që jetojnë në Greqi, pasi shumica e tyre nuk mund të vinin për pushime në Shqipëri, ose ata që do të vinin detyroheshin të linin  fëmijët në Greqi.

Shtyrja e fundit e afatit për lejimin e lëvizjes ishte më 10 gusht, kur Ministria e Punëve të Jashtme të Greqisë, zyrtarisht njoftoi Ministrinë e Jashtme shqiptare, nëpërmjet ambasadës tonë në Athinë, se do të lejohet kalimi në kufi i fëmijëve të emigranteve shqiptarë, që kanë lindur në Greqi.

Ky kalim ishte i vlefshëm deri në datën 05 shtator 2013, periudhë që përkonte edhe me përfundimin e sezonit turistik.  Kjo periudhë u shfrytëzua nga emigrantët që jetonin në Greqi, të cilët donin të vinin për pushime në Shqipëri, mund t'i merrnin me vete edhe fëmijët. Fakti që afati do të përfundonte më 5 shtator, nxiti shumë emigrantë të ktheheshin në Greqi pa skaduar afati.

Erion Veliaj, Ministri i ardhshëm i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë ka premtuar se me të marrë detyrën qeveria e re në shtator ky problem do të gjejë zgjidhje përfundimtare. - See more at: http://www.shqiptarja.com/Aktualitet/2731/toponimet-policia-greke-shtyn-afatin-deri-m--30-shtator-174438.html#sthash.JctSDitf.dpuf
Ντοπαμίνη, ωθώντας Ελληνική Αστυνομία
προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου
ΤΙΡΑΝΑ - αναβάλλεται μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου προθεσμία για χαλαρά κυκλοφορία των Αλβανών που έχουν προβλήματα με τα τοπωνύμια στα διαβατήριά τους στα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα.

Η απόφαση για την παράταση της προθεσμίας από την Ελλάδα επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί από την αστυνομία των συνόρων πύλη της Κακαβιάς.

Το θέμα των τοπογραφικών προκάλεσε πολλά προβλήματα για τους Αλβανούς μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούν να έρχονται για διακοπές στην Αλβανία, ή εκείνοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα παιδιά που έρχονται στην Ελλάδα.

Η αναβολή της προθεσμίας για να επιτραπεί η κίνηση ήταν στις 10 Αυγούστου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδα, ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, μέσω της Πρεσβείας μας στην Αθήνα, που θα επιτρέψει στα παιδιά που διασχίζουν τα σύνορα των Αλβανών μεταναστών, οι οποίοι γεννηθεί στην Ελλάδα.

Η μεταβίβαση αυτή ισχύει μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, 2013, η περίοδος που συμπίπτει με το τέλος της σεζόν. Η περίοδος αυτή χρησιμοποιήθηκε από τους μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, ο οποίος ήθελε να έρθει για διακοπές στην Αλβανία, να πάρετε μαζί σας τα παιδιά τους. Αυτή η περίοδος θα λήξει στις 5 Σεπτεμβρίου, ώθησε πολλούς μετανάστες να επιστρέψουν στην Ελλάδα χωρίς να λήξει.

Βελιάι, το μέλλον Υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας και Νεολαίας έχει υποσχεθεί ότι η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει καθήκοντα το Σεπτέμβριο αυτού του προβλήματος θα βρείτε μια τελική λύση. - See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&prev=/search%3Fq%3DToponimet,%2Bpolicia%2Bgreke%2Bshtyn%2Bafatin%2Bderi%2Bm%25C3%25AB%2B30%2Bshtator%26biw%3D1440%26bih%3D733&rurl=translate.google.gr&sl=sq&u=http://www.shqiptarja.com/home/1/toponimet-policia-greke-shtyn-afatin-deri-m--30-shtator-174438.html&usg=ALkJrhjb5QBPb1NbGE_36CVzN48Oup2Dcw#sthash.CsBEkvXl.dpuf

1 σχόλιο:

  1. Από παράταση σε παράταση το πανε. Είμαι περίεργος να δω πού θα καταλήξουν τρομάρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή