Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αλβανία: Επίσκεψη του προέδρου της Μπούντεσμπανκ στα Τίρανα

Επίσκεψη του προέδρου της Μπούντεσμπανκ στα ΤίραναΕπίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποίησε, ύστερα από πρόσκληση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας (ΒοΑ) Άρντιαν Φουλάνι, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν.


Ο κ. Βάιντμαν ενημερώθηκε από τον κ. Φουλάνι και τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας για τις τελευταίες εξελίξεις στην Αλβανία και την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Φουλάνι παρουσίασε τα μέτρα που έλαβε η Κεντρική Τράπεζα για την ενδυνάμωση της μακροοικονομικής κατάστασης και την εγγύηση της οικονομικής σταθερότητας στην Αλβανία.

Ενημέρωσε, επίσης, τον επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ για τις προσπάθειες της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας σε σχέση με την προώθηση της συνεργασίας των Κεντρικών Τραπεζών των χωρών της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Βάιντμαν εξήρε τις προσπάθειες της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας για τη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας στη χώρα, υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΒοΑ.

Επίσης, επιβεβαίωσε τη στήριξη στη συνέχιση της συνεργασίας των δύο Κεντρικών Τραπεζών. Η Μπούντεσμπανκ αποτελεί έναν βασικό πάροχο τεχνικής βοήθειας στην ΒοΑ, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου