Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Απειλούνται με φυλάκιση Αλβανοί βουλευτές που υπέγραψαν για τη «Μεγάλη Αλβανία»

Η δημοσίευση για την υπογραφή των 37 βουλευτώναλβανικής καταγωγής που εκλέγονται εκτός Αλβανίας για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας έχει προκαλέσει σάλο τόσο στα Σκόπια, όσο και στο Μαυροβούνιο.

Η ένταση που δημιουργήθηκε με τις υπογραφές που επιδιώκει ο Αλβανός, Koço Danaj, για τη λεγόμενη «Φυσική Αλβανία» είναι μεγαλύτερη στο Μαυροβούνιο, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.
«Η ένταση που έχει πυροδοτηθεί  στο Μαυροβούνιο θα μπορούσε να κοστίσει  σε έναν Αλβανό βουλευτή 15 χρόνια φυλάκιση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Μαυροβουνίου, η ένταση αυξήθηκε μετά τη δήλωση του Vasel Sinishtaj, ηγέτη του (αλβανικού) κόμματος Πρωτοβουλία Πολιτών που είναι μέλος της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, ότι προτίθεται να υπογράψει τη δήλωση αυτή.

Ο Sinishtaj ενδέχεται  να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 15 ετών για τη δήλωσή του, εάν το Γραφείο του Εισαγγελέα κινήσει διαδικασία με την κατηγορία ότι θέτει σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα του Μαυροβουνίου.

Ο Sinishtaj είπε ότι θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Εισαγγελέα, εάν έχει την πρόθεση να ξεκινήσει έρευνα σε αυτήν την υπόθεση.

Πρόσθεσε ότι η δήλωσή του, να υπογράψει την δήλωση για επανεξέταση των συνόρων, δεν σημαίνει ότι την υποστηρίζει.

Εν τω μεταξύ, δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί τα ονόματα των Αλβανών βουλευτών του Κοινοβουλίου των Σκοπίων, που πιστεύεται ότι έχουν υπογράψει τη δήλωση.

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Μαυροβούνιο, ενδέχεται να τους αναγκάσει να αποσύρουν τις υπογραφές τους, εάν είναι να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη, βάσει κατηγοριών ότι προσβάλλεται η εδαφική ακεραιότητα των Σκοπίων, σημειώνει το δημοσίευμα.


--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου