Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΕΕΜ "ΟΜΟΝΟΙΑ": Απαιτούνται τώρα μέτρα προστασίας και αποκατάστασης του κλίματος ασφάλειας για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “ΟΜΟΝΟΙΑ”
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΥΠΟΥ 

 Το θλιβερό επεισόδιο  του διπλού τραυματισμού δύο ανήλικων παιδιών στην Δερβιτσάνη, Δροπόλεως, από σφαίρες πολεμικών όπλων, το βράδυ της Τρίτης, 24 Σεπτεμβρίου 2013, με τον χειρότερο τρόπο αποδεικνύουν το κλίμα ανασφάλειας του καθημερινού  βίου, μέσα στο οποίο, ζει και δραστηριοποιείται  η Εθνική Ελληνική Μειονότητα.
Πρόκειται  για συνέπεια συνολικότερης έλλειψης δημόσιας ασφάλειας, που δεν αφορά όμως την ΕΕΜ, η οποία επιδιώκει και επιθυμεί την ασφάλεια και τον απόλυτο σεβασμό στην νομιμότητα. Μετατρέπεται έτσι ένα θέμα δημόσιας ασφάλειας και τάξης σε ζήτημα ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων καθώς υφίσταται παραβίαση τόσο του βασικού δικαιώματος στη ζωή αλλά εκείνου της απρόσκοπτης κοινοτικής δραστηριότητας.
Δεν είναι βέβαια πρώτη  φορά και ούτε μεμονωμένο γεγονός. 

Για τους λόγους αυτούς καταγγέλλοντας  το βίαιο επεισόδιο και το βαρύ ψυχολογικό κλίμα που προκύπτει απαιτούμε άμεσα μέτρα που θα αποκαταστήσουν το κλίμα ασφάλειας και θα εμπεδώσουν στα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας την εμπιστοσύνη στους πολιτειακούς θεσμούς. 

Θα προβούμε από πλευράς  μας στη διεθνή καταγγελία της  κατάστασης ζητώντας την βοήθεια  και συνδρομή του διεθνούς παράγοντα  για να προωθηθεί πλαίσιο απολύτου δημόσιας ασφάλειας για το σύνολο της ΕΕΜ. 

Το έγκλημα δεν θα αποθαρρύνει  τα μέλη της ΕΕΜ και ούτε πρόκειται  να κάμψει την επιμονή μας για  παραπέρα εμπέδωση κλίματος εγγυήσεων  για την πρόοδο και ευημερία τους στα πάτρια εδάφη. 


  

Αγ. Σαράντα, στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 


                                                 Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου