Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Γλέντησαν γνήσια και ηπειρώτικα στο πανηγύρι της Ηλιούπoλης, που διοργάνωσαν, ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης και ο Λαογραφικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών ''Χάονες'', το διήμερο 4 και 5 Οκτωβρίου 2013.


Παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι πλέον  κατάλληλες, αυτό δεν εμπόδισε τους Βορειοηπειρώτες  των νοτίων προαστίων της Αττικής, αλλά και τους φίλους των Συλλόγων που διοργάνωσαν το ηπειρώτικο πανηγύρι , να συμετάσχουν στο διήμερο σπονδής στην ηπειρώτικη παράδοση,  την Παρασκευή και το Σάββατο 4 και 5 Οκτωβρίου 2013, στην πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού της Ηλιούπολης.

Ένα διήμερο που χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές ως το κλείσιμο της καλοκαιρινής περιόδου και των πανηγυριών, που διοργανώνουν κάθε καλοκαίρι οι Απόδημοι Βορειοηπειρώτες στα χωριά τους , που τα επισκέφτονται, διατηρώντας έτσι τα ήθη και τις παραδόσεις και την κουλτούρα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Το πλούσιο διήμερο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, ικανοποίησε τον κάθε απαιτητικό και όλοι γλέντησαν έτσι όπως ξέρουν και  γλεντούν οι Ηπειρώτες στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, αλλά και στην αποδημία.

Την Παρασκευή 4-10 -2013 έπαιξε η ηπειρώτικη κομπανία του κλαρινίστα Κώστα Σταύρου, τραγούδησαν καλλιτέχνες από διάφορα μέρη της Βορείου Ηπείρου και χόρεψαντο χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Αποδήμων Φοινικαίων με χοροδιδάσκαλο την Δημητρα Τσόκανου και το χορευτικο συγκρότημα της Ομοσπονδίας Αποδήμων Κάτω Δροπολης ''Οι Αντιττάνες'' με χοροδιδάσκαλο το Παναγιωτη Ντούλε, η δε διασκέδαση διήρκησε μέχρι τις πρωινές ώρες.


Το Σάββατο 5/10/2013, την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε αναλάβει η κομπανία του Βασίλη Καλκάνη και τραγούδησαν καλλιτέχνες από διάφορα μέρη της Βορείου Ηπείρου. Χόρεψαν το χορευτικό συγκρότημα Συλλόγου Βαγκαλιατιών με χοροδιδάσκαλο το Γιάννη Νάσιο και το χορευτικό συγκρότημα της Ομοσπονδίας Αποδήμων  Άνω Δρόπολης ''Οι Σελλοί'', με χοροδιδακάλους, τους Κωνσταντίνο Δούλη και την Κωνσταντίνα Βασίλη. Η διασκέδαση, παρά το κρύο, διήρκησε  μέχρι τις πρωϊνές ώρες.

Στο διήμερο των εκδηλώσεων παρέστει ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασσόπουλοςσυνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους του και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του.

Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησαν, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Ζηκόπουλος, η Ειδική Γραμματέας Ελευθερία Σιαμέτη και πολλά μέλη. Από τους Ηπειρώτικους και ΒΗπειρώτικους αποδημικούς Συλλόγους, παρέστησαν αντιπροσωπείες, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ηλιούπολης, τον Σύλλογο Ηπειρωτών Γλυφάδας, την  Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης,  την Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου ''Το Κούγκι'', το Σύλλογο Βορειοηπειρωτών, τη Νεολαία Βορειοηπειρωτών, την Ομοσπονδία Κάτω Δερόπολης ''Οι Αντιτάνες'', την Ομοσπονδία Αποδήμων Επαρχίας Λιβαδειάς, την Ομοσπονδία Αποδήμων Επαρχίας Μεσοποτάμου και από πολλές αδελφότητες της Βορείου Ηπείρου.

Από το Ελληνικό Κοινοβούλιο παρέστει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής















































Στη συνέχεια και μέχρι τις πρωϊνές αντιλάλησε το ηπειρώτικο κλαρίνο σε όλη την Ηλιούπολη

Και του χρόνου.

πληροφορίες απόromiazirou.blogspot.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου