Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Αλβανός πρωθυπουργός: Μόνοι οι ηλίθιοι μιλούν για κοινή επίσκεψη με Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας σχολίασε τις επικριτικές φωνές κατά την τελευταία επίσκεψή του  μαζί με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ερντογάν, στο Κοσσυφοπέδιο.
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή ‘Tonight’ του Oral News, όταν ο Ράμα ρωτήθηκε για την κριτική ότι ο Ερντογάν δρομολογεί κάτι επικίνδυνο για την περιοχή, δήλωσε:
«Αυτοί που τα λένε είναι ηλίθιοι [ αλβανικά: idiotë]. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. 

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είναι υποστηρικτής των Αλβανών, έχει κάνει πολλά για το Κοσσυφοπέδιο και θα συνεχίσει να κάνει έργα. Ο Ερντογάν πιέζει όλη τη μέρα για νέες αναγνωρίσεις (της ανεξαρτησίας από διάφορα κράτη) του Κοσσυφοπεδίου. 

Σχετικά με τις φωτογραφίες με τα χαμόγελα είναι γιατί βρεθήκαμε στο σπίτι ενός φίλου και μιλήσαμε. Εμείς έχουμε ανακοινώσει το πρόγραμμά μας, ενώ η Τουρκία είναι στρατηγικός εταίρος», είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα (αμυνόμενος).
 Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός Ερντογάν είναι ένας εταίρος και σύμμαχος των ΗΠΑ και των ισχυρών χωρών της ΕΕ, ως μια ισχυρή χώρα, όπως είναι σήμερα η Τουρκία.

«Μέσα από αυτήν τη φιλία, εμείς οι Αλβανοί έχουμε δει και τα χειρότερα, αλλά, κατά τα καλύτερα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Οι επικριτικές φωνές βγήκαν από τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας, από τους Αλβανούς αναλυτές αλλά και από το Βελιγράδι που αντέδρασε άμεσα στις δηλώσεις του Ερντογάν ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Τουρκίας.


--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου