Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Σούρλας: Αξίζει μνεία στους αγωνιστές μας στη Βόρεια Ήπειρο. Εξέφρασε το παράπονό του για τους άταφους ή προσωρινά θαμμένους νεκρούς σε Πρεμετή και Κλεισούρα

Στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας έγινε επιμνημόσυνη δέηση (Νέα Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, Κλεισούρα Πρεμετής) και μετά Κατάθεση στεφάνων επισήμων.
Ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Σούρλας παρέστη στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Βόρεια Ήπειρο και κατέθεσε στεφάνι.





Σούρλας: Αξίζει μνεία στους αγωνιστές μας στη Βόρεια ΉπειροΠαράλληλα, ο κ. Σούρλας διατελεί Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων. Ανάμεσα στις ευχές του για καλύτερες ημέρες και τη συγκίνηση της ημέρας της επετείου, εξέφρασε και το παράπονό του για τους άταφους ή προσωρινά θαμμένους νεκρούς σε Πρεμετή και Κλεισούρα, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι στη Βόρεια Ήπειρο κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο.

"Γιορτάζουμε ακόμη μια επέτειο του έπους 1940-41, ενώ παραμένουν επί 73 χρόνια άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι πατριώτες που έπεσαν μαχόμενοι στη Βόρεια Ήπειρο κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο", δήλωσε ο κ. Σούρλας.

"Γιορτάζουμε ενώ βρίσκονται επί 73 χρόνια σε ομαδικούς  τάφους στην Πρεμετή με 1.400 και στην Κλεισούρα με 400 μαχητές, με διάσπαρτα τα οστά τους στα πεδία των μαχών.
Πρόκειται για μια μεγάλη εθνική εκκρεμότητα", πρόσθεσε.

"Οι ήρωες περιμένουν  να ανταποκριθούμε στις θρησκευτικές, εθιμικές και εθνικές μας υποχρεώσεις, να κάνουμε το ιερό μας καθήκον, όπως το επιτάσσει η ιστορική μας κληρονομιά. Τότε μόνο θα αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου", εξήγησε.

"Τα 7976 κεράκια, όσοι δηλαδή και οι πεσόντες, που ανάψαμε στο στρατιωτικό κοιμητήριο των Βουλιαρατών, ας μας φωτίσουν να πράξουμε επιτέλους το καθήκον μας και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των ηρώων μας που θυσιάστηκαν για την πατρίδα", κατέληξε ελπίζοντας.

gjirokaster homazhet e grekeve 2


gjirokaster homazhet e grekeve 1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου