Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Οδηγούνται για καταστροφή 100 τόνοι χημικών της Αλβανίας

Το πρώτο στάδιο του έργου για επανα-συσκευασία των εκατό τόνων χημικών αποβλήτων στο «Καφέ Μόλε» έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα του επίσημου αλβανικού πρακτορείου.
Κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης του έργου, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή την Τετάρτη, στην οποία παρέστη η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Μιμή Κοντέλι, και ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΟΑΣΕ στη χώρα, πρέσβης Φλόριαν Ράουνινγκ καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι.

Η Κοντέλι εκθείασε το σωστό έργο που έγινε δήλωσε ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να προσφέρει στους Αλβανούς πολίτες ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον.

«Η ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου συνέβαλε στη βελτίωση της κατάστασης της ασφάλειας και του περιβάλλοντος του λαού.

«Η ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου συνέβαλε στη βελτίωση της κατάστασης της ασφάλειας και του περιβάλλοντος. Οι 100 τόνοι χημικών αποβλήτων, τα οποία δεν ανήκουν  μόνον, στις Ένοπλες Δυνάμεις (κινεζικά χημικά όπλα του κομμουνιστικού καθεστώτος της Αλβανίας) έχουν συσκευαστεί εκ νέου βάσει διεθνών προτύπων και θα καταστραφούν με ασφάλεια», δήλωσε η Κοντέλι.

Στη διαδικασία αυτή, η οποία χαρακτηρίζεται ως μεγάλο επίτευγμα,  έγινε χάρη στη συνεργασία του ΟΑΣΕ και της Αλβανικής Κυβέρνησης, ιδίως με το Υπουργείο Άμυνας.

Η Κοντέλι σε αυτή τη διαδικασία τόνισε ότι σημαντική ήταν η συνεργασία των χωρών, ΗΠΑ, Ολλανδίας, Καναδά, Ελλάδας, Τσεχικής Δημοκρατίας, Φιλανδίας, Τουρκίας, Σουηδίας, Γερμανίας και Ελβετίας.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου