Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Αλβανία: Έξι μήνες φυλάκιση στον ένοχο για τη μεγαλύτερη οικονομική απάτη

Picture 0 for Αλβανία: Έξι μήνες φυλάκιση στον ένοχο για τη μεγαλύτερη οικονομική απάτηΕπιχειρηματίας που ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην μεγαλύτερη οικονομική απάτη που αποκαλύφθηκε ποτέ στην Αλβανία, καταδικάστηκε με την ελάχιστη ποινή έξι μηνών φυλάκισης, για το αδίκημα.
 
Ο Αλβανός επιχειρηματίας Hajri Elezaj, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, και οδηγήθηκε στις φυλακές, στις 31 Οκτωβρίου, αν και η απόφαση έγινε γνωστή στο κοινό, μόλις το περασμένο σαββατοκύριακο. Ο Harji Elezaj κατηγορήθηκε ότι, μαζί με έναν ακόμη επιχειρηματία, και με την συνέργεια εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων, έκανε εικονικές εξαγωγές καθαρού πετρελαίου (νάφθας) σε μεγάλες ποσότητες, τις οποίες αργότερα διοχέτευε στην εγχώριο αγορά, κατά το διάστημα 2007-2009. 
 
Η εισαγγελέας του Δικαστηρίου των Τιράνων, Daniela Sulaj, ζήτησε ποινή κάθειρξης 13 ετών,  για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, του ξεπλύματος χρήματος, της απάτης, και της παραβίασης του περιορισμού κατ’ οίκον που είχε επιβληθεί στον Elezaj. Όμως το Δικαστήριο με Πρόεδρο τον Martin Deda, δέχθηκε μόνο την κατηγορία της πλαστογραφίας εγγράφων και καταδίκασε τον επιχειρηματία στην ελάχιστη ποινή των έξι μηνών φυλάκισης. 
 
Πηγή balkans.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου