Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Πώς συνελήφθησαν στην Καστοριά οι Αλβανοί δραπέτες [βίντεο]

Λίγες ώρες μετά την πρώτη σύλληψη του 31χρονου δραπέτη συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι δύο Αλβανοί
Πώς συνελήφθησαν στην Καστοριά οι Αλβανοί δραπέτες(vid)του Μάρκου Γεωργίου 
 
Αστυνομικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, ύστερα από πάλη  αφόπλισε τον πρώτο οπλισμένο, από τους τρεις Αλβανούς δραπέτες που εντοπίστηκαν να κινούνται με τα πόδια, χθες το βράδυ, στον ορεινό όγκο του Γράμμου, στην περιοχής  Καστοριάς. "Προχωρούσαν προς το μπλόκο των Ειδικών Κατασταλτικών Αντρομοκρατικών Μονάδων (ΕΚΑΜ) , που είχε στηθεί πιο κάτω,  και τελευταία στιγμή αλλάξαν κατεύθυνση και κινήθηκαν προς το μέρος  των αστυνομικών της Ασφάλειας Καστοριάς" ανέφερε  ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, ταξίαρχος Ηλίας Στεφανής ο οποίος συμπλήρωσε ότι οι δραπέτες εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια από αφύλακτη διάβαση στο Νεστόριο και παρέμεναν δίπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα και κρύβονταν σε στάνες και καλύβες. Στόχευαν να φτάσουν στα Ιωάννινα όπου θα συναντούσαν έναν δικό τους άνθρωπο που θα τους προμήθευε με πλαστά χαρτιά, είπε.   
 
Λίγες ώρες μετά την πρώτη σύλληψη του 31χρονου δραπέτης συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι δύο Αλβανοί . Ο πρώτος, ένας 31χρονος που δεν έφερε οπλισμό , συνελήφθη στις 7 σήμερα  το πρωί  ενώ  είχε κατεύθυνση προς την Αλβανία. Ο δεύτερος, ηλικίας 42χρονών ,  εντοπίστηκε κοντά στο σημείο που έγινε η χθεσινή συμπλοκή και κατείχε ένα πολεμικό όπλου τύπου Καλάσνικοφ, σύμφωνα με την αστυνομία. 
 
 "Οι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν και κάλυψαν όλα τα στρατηγικά σημεία και τους κόμβους διάβασης της μεθορίου, στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς" επισήμανε ο Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής Βόρειας Ελλάδας , αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και εξήρε  " την άριστη συνεργασία που είχαμε και στην περίπτωση αυτή με τις Αλβανικές Αστυνομικές Αρχές, οι οποίες, μας διαβίβασαν από την πρώτη στιγμή φωτογραφίες των δραπετών και δαχτυλικά τους αποτυπώματα, για την υποβοήθηση του έργου μας".  Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 
 
 
 
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου