Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Η Βουλγαρία στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας

Η Βουλγαρία θα στηρίξει την Αλβανία στην πορεία της προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δήλωσε στα Τίρανα ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Κριστιάν Βιγκένιν, μετά τη συνάντησή του με τον Αλβανό ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Μπουσάτι εξήρε την στήριξη της Βουλγαρίας για την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και τόνισε την ανάγκη για συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών για την ενσωμάτωση στην ΕΕ.
Ο κ. Μπουσάτι τόνισε ότι τα δύο υπουργεία συμφώνησαν να συντονίσουν την περιφερειακή τους ατζέντα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας δήλωσε ότι η Αλβανία έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις και δεν υπάρχει λόγος να καθυστερήσει η χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας για ένταξη χώρας από τα κράτη μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. "Διαπιστώνω με ευχαρίστηση μια κυβέρνηση που λειτουργεί δυναμικά και ανταποκρίνεται στην ευρωπαϊκή ατζέντα.


Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να αναβληθεί η χορήγηση του καθεστώτος και η Βουλγαρία θα εξακολουθήσει να απαιτεί να δοθεί καθεστώς υποψήφιας χώρας στην Αλβανία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο", δήλωσε ο κ. Βιγκένιν. Όσον αφορά την σκεπτικιστική θέση της Ολλανδίας ο κ Μπουσάτι τόνισε ότι η χώρα αυτή δεν έχει ανακοινώσει την τελική απόφαση για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου