Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Νε.Β: «Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα θύματα του καθεστώτος Ενβέρ Χότζα - 12η Δεκεμβρίου 1990 : Ημέρα σταθμός στην πτώση της δικτατορίας στην Αλβανία»


Θύμιος Μάσσιος, Θανάσης Κώτσης, Αηδόνης Ράφτης, Βαγγέλης Μήτρος, 4 νέοι νεκροί και η αγανάκτηση που οδήγησε  στο πρώτο ξέσπασμα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου την 12η Δεκεμβρίου1990Η «Νεολαία Βορειοηπειρωτών» προσκαλεί όλους τους νέους βορειοηπειρώτες να παρευρεθούν στην εκδήλωση, που διοργανώνει, με Θέμα : «Εκδήλωση Τιμής και μνήμης για τα θύματα του καθεστώτος Ενβέρ Χότζα. – 12η Δεκεμβρίου 1990: Ημέρα σταθμός στην πτώση της δικτατορίας της Αλβανίας».


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 12η Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Πέμπτη και ώρα 06:30 μ.μ στο ξενοδοχείο “Novus City Hotel” Καρόλου 23 (Πλατεία Καραϊσκάκη, πλησίον μετρό στ. Μεταξουργείο).

Πρόγραμμα

Καλωσόρισμα
1η ομιλία - Θέμα : «Το κομμουνιστικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα- Οι διώξεις, οι φυλακίσεις και τα θύματα ελληνικής καταγωγής.»/Ομιλητής: Βαγγέλης Παπαχρήστος, Δημοσιογράφος, Εκπαιδευτικός, ένας εκ των 5 πολιτικών φυλακισθέντων της «Ομόνοιας»

Προβολή βίντεο: Η Βόρειος Ήπειρος τα 100 τελευταία χρόνια - 12 Δεκεμβρίου 1990 - Θύμιος Μάσσιος, Θανάσης Κώτσης, Αηδόνης Ράφτης, Βαγγέλης Μήτρος, 4 νέοι νεκροί και η αγανάκτηση που οδήγησε στο πρώτο ξέσπασμα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.
2η ομιλία – Θέμα: «Η δολοφονία των 4 νέων βορειοηπειρωτών στα ελληνοαλβανικά σύνορα και η 1η μαζική εξέγερση του Αλύκου - 12 Δεκεμβρίου 1990.»/Ομιλητής:Γεώργιος Μάνος, αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων της εξέγερσης.

3η Ομιλία – Θέμα: «Η πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και τα χρόνια «ελευθερίας» για τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό»./ Ομιλητής: Λεωνίδας Παππάς, μέλος Γενικού Συμβουλίου «Ομόνοιας», Πολιτικός Μηχανικός
Φωτογραφία του χρήστη Νεολαία Βορειοηπειρωτών.

Θα υπάρξουν και τοποθετήσεις εκπροσώπων των οικογενειών των 4 Μαρτύρων της Δημοκρατίας, όπως επίσημα έχουν ανακηρυχτεί.

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο βορειοηπειρωτικής καταγωγής δημοσιογράφος και διπλωματικός συντάκτης,Παύλος Παπαθανασίου.



Νεολαία Βορειοηπειρωτών

1 σχόλιο:

  1. 11 προς 12/12/1990 και 13/12/1990 η εξέγερση $$$$
    και υπάρχουν προταγωνιστες. κάποια στιγμή θα τους μάθετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή