Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Η κοινή σύσκεψη Αλβανίας –Κοσσυφοπεδίου στην Πρίζρεν

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε ότι  το ποσό που είναι δυνατόν να διατεθεί για τους Αλβανούς στην Κοιλάδα του Πρέσεβο- στη νότια Σερβία, δεν είναι αρκετό για τις ανάγκες όλων των Αλβανών.

Στην πρώτη  κοινή συνεδρίαση Αλβανίας- Κοσσυφοπεδίου  στην πόλη της Πριζρένης του Κοσόβου, αποφασίστηκε να διατεθεί  το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ, ειδικά για τις μητέρες στο Πρέσεβο, ως ‘δώρο μητρότητας’.

Η δήλωση έγινε μετά το έγγραφο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης που υπογράφηκε από τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας – Έντι Ράμα- και του Κοσσυφοπεδίου- Χασίμ Θάτσι.

Η συμφωνία αναφέρεται  στη συνεργασία και στη διευκόλυνση του εμπορίου, στον τομέα των μεταφορών και των υποδομών καθώς και την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

«Στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής της ασφάλειας θα ενισχύσουμε το διάλογο. Απώτερος στόχος μας είναι η ένταξη στον ΟΗΕ, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου.

Αναφερόμενος ο ίδιος στις σχέσεις με τη Σερβία, ανέφερε ότι θα υπάρξει εντατικοποίηση της συνεργασίας μέσω του διαλόγου και πρόσθεσε ότι για το Κοσσυφοπέδιο παραμένει ως στόχος η αναγνώρισή του στη διεθνή σκηνή.

Οι δύο κυβερνήσεις- Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου, συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα κοινό ταμείο βοήθειας για τους Αλβανούς της Κοιλάδας του Πρέσεβο- νότιας Σερβίας.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου