Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Σε απόγνωση οι δήμαρχοι στα σύνορα: Αλβανοί κακοποιοί λεηλατούν τις περιουσίες μας

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι δήμαρχοι στα σύνορα της χώρας με την Αλβανία κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και για άλλες περιοχές λέγοντας πως οι λεηλασίες και οι ληστείες είναι καθημερινό φαινόμενο.
astynomia-570Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Παναγιώτης Στεργίου, αντιδήμαρχος στον δήμο Φιλιατών στη Θεσπρωτία λέει: «Προχθές συνελήφθησαν οκτώ Αλβανοί, οι οποίοι μετέφεραν με φορτηγάκι 320 κιλά κάνναβης. Στην επιστροφή προς την Αλβανία σκότωσαν μια αγελάδα, την τεμάχισαν και την πήραν μαζί τους!
Έχει παραγίνει το κακό. Κυκλώματα αλλοδαπών μπαίνουν ανεξέλεγκτα στη χώρα, κλέβουν και λεηλατούν».
«Οι κλοπές στην περιοχή μας είναι συχνές. Ποταμιά, Δεντροχώρι, Κομνινάδες, Χιονάτο είναι ορισμένα από τα χωριά, που έχουν κτυπηθεί από εισαγόμενους κακοποιούς. Στο Γιαννοχώρι λεηλατήθηκαν εξοχικές κατοικίες, ενώ δεν γλίτωσε ούτε η εκκλησία του χωριού», τονίζει ο Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, δήμαρχος Καστοριάς. «Οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι. Δεν μπορούμε να τους εγκαταλείψουμε στην τύχη τους, ούτε να αφήσουμε να ερημώσουν τα παραμεθόρια χωριά.
Οι δήμαρχοι υπογραμμίζουν ότι «παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες τους η πολιτεία δεν αποδέχεται τη μεγάλη ευθύνη της» και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Αμυνας.
«Διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές σε ερημωμένα χωριά, αρπαγές ζώων είναι συχνά περιστατικά», λέει ο κ. Στεργίου. Οπως λέει ο αντιδήμαρχος Φιλιατών η κατάσταση επιδεινώθηκε αφότου περιορίστηκε η δύναμη των συνοριοφυλάκων. Οι έξι δήμαρχοι ζητούν επιστροφή των συνοριοφυλάκων, όπως ήταν αρχικά, ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, με προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα, επαναλειτουργία των στρατιωτικών φυλακίων, τοποθέτηση ηλεκτρονικών μέσων, όπως θερμικές κάμερες και ραντάρ σε καίρια σημεία των συνόρων και ένταξη της ελληνοαλβανικής μεθορίου στη δύναμη Frontex.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου