Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Αλβανία: Επίσκεψη του Σλοβάκου πρωθυπουργού στα Τίρανα

Αλβανία: Επίσκεψη του Σλοβάκου πρωθυπουργού στα ΤίραναΟ Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα ζήτησε απο τον Σλοβάκο ομόλογό του στα Τίρανα, τη συνεργασία και τη συνεννόηση της κυβέρνησής του, για την αναγνώριση απο την Μπρατισλάβα της ανεξαρτησίας του Κοσοβού.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Ραμα ευχαρίστησε τον ομόλογό του Ρόμπερτ Φίτσο για την στήριξη της Σλοβακίας στις ενταξιακές προσπάθειες της Αλβανίας, προσθέτοντας ότι «η αλβανική κυβέρνηση ελπίζει σε περαιτέρω συνεργασία και για την αναγνώριση του Κοσόβου».

'Ομως, ο Σλοβακος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο, ως απάντηση στο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για το θέμα της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν βλέπει τον λόγο να αλλάξει στάση για το Κόσοβο.
«Υποστηρίζουμε τον διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. Η κυβέρνησή μας δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα δυσκόλευε τη ζωή των κατοίκων στο Κόσοβο» δήλωσε ο κ. Φιτσο.
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα, συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, στους οποίους επιβεβαίωσε τη στήριξη της Μπρατισλάβας στις διαδικασίες ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/396949/alvania-episkepsi-toy-slovakoy-prothypoyrgoy-sta-tirana#ixzz2rZzK3zFM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου