Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της κινεζικής κυβέρνησης στην Αλβανία

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της κινεζικής κυβέρνησης στην ΑλβανίαΑντιπροσωπεία της κινεζικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή για θέματα οικονομικής συνεργασίας με την Ευρώπη, επισκέφθηκε σήμερα το λιμάνι του Αγίου Ιωάννη (Shengjin) στη βορειοδυτική Αλβανία, για να διερευνήσει τη δυνατότητα επενδύσεων στον εν λόγω λιμένα. 


Η επίσκεψη πραγματοποιείται ύστερα από τη δέσμευση της κυβέρνησης του Έντι Ραμα να παραχωρήσει, με εκχώρηση δικαιωμάτων, το λιμάνι αυτό στην κινεζική κυβέρνηση.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την απογοήτευση της κυβέρνησης του Κοσόβου, στην οποία είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα να παραχωρήσει το λιμάνι του Αγίου Ιωάννη για τις ανάγκες της Πρίστινας, αλλά το έργο έμεινε στα χαρτιά, χωρίς ποτέ να υλοποιείται.

Η κινεζική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διευθυντή του λιμανιού καθώς, σύμφωνα με το σχέδιο, το νέο λιμάνι σχεδιάζεται να κατασκευαστεί περίπου 1 χλμ. από το παλιό, με μια δυνατότητα επεξεργασίας περίπου 60 εκατ. τόνων φορτίου και ελλιμενισμού πλοίων μέχρι 500 χιλ. τόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου