Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΟΜΟΝΟΙΑ: Καταγγέλλουμε τις κατεδαφίσεις κτιρίων στη Χειμάρρα και Δρυμάδες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Εκφράζουμε την διαμαρτυρία της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ για τα όσα θλιβερά εκτυλίσσονται εις βάρος της κοινότητας της Χιμάρας και των Δρυμάδων λόγω της απαράδεκτης και εν πολλοίς άνομης συμπεριφοράς δομών και στελεχών της Εθνικής Επιθεώρησης Πολεοδομίας και Κατασκευών.
Δεν πέρασαν ούτε έξι μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τον κύριο Ράμα και αρχίζει σιγά -  σιγά να δείχνει τις πραγματικές του διαθέσεις κατεδαφίζοντας τα σπίτια των Ελλήνων ενώ δεν πειράζει τα αυθαίρετα των αλλοεθνών. Και όλα αυτά γίνονται με πλήρη αδιαφάνεια χωρίς καμιά συγκεκριμένη μελέτη και χωρίς κανένα πρόγραμμα, απλά για τις εντυπώσεις. Ερωτάμε τον κύριο πρωθυπουργό: Από την Αυλώνα έως τους Δρυμάδες δεν συνάντησε κανένα αυθαίρετο;
Καταγγέλλουμε ότι αυτές οι πράξεις ζημιώνουν ανεπανόρθωτα τον Ελληνισμό της περιοχής και απώτερο σκοπό έχουν τον ξεριζωμό των Ελλήνων από τις πατρογονικές τους εστίες. Ενώ προσχηματικά τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στην περιοχή για δήθεν αποξήλωση αυθαίρετων κτισμάτων κάνουν επιλογή στόχων μόνο εις βάρος των γηγενών κατοίκων της περιοχής που στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουν κτίσει με σχετικές εγκρίσεις, σε δικά τους οικόπεδα, ελαφρές κατασκευές για τουριστική χρήση.
Ως ΟΜΟΝΟΙΑ εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ανασφάλεια που συνεχίζει να επικρατεί στην περιοχή και είμαστε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, απευθύνοντας έκκληση στην πολιτεία να απομακρύνει αμέσως τις δυνάμεις απ’ την επιχείρηση. Καλούμε επίσης τον διεθνή παράγοντα να στρέψει άλλη μια φορά το βλέμμα του σ’ αυτή την επιλεκτική στοχοποίηση εις βάρος των Ελληνικής καταγωγής κατοίκων της περιοχής.
Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό αυτής της επιλεκτικής αδικίας που γίνεται εις βάρος των κατοίκων της περιοχής.
Αγ. Σαράντα, στις 14 Ιανουαρίου 2014
Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

1 σχόλιο:

  1. Παραιτηθείτε απο την κυβέρνηση τώρα!!! Αυτά να τα σκεφτόσασταν όταν τον βοηθήσατε να πάρει την εξουσία. Τώρα θα την πληρώσουμε όλοι μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή