Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Τι είδαμε χθες στην επέτειο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;

του Παν.Μπάρκα
Η καμπάνα χτύπησε αρκετές φορές στη Δερβιτσιάνη, αλλά στην εκκλησία για την θεία λειτουργία για την επέτειο ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ήταν πολύ λίγοι. Η αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου , σε πολύ χειρότερη κατάσταση από το 1991, δεν μπόρεσε να γεμίσει από Έλληνες. Το θαμπό φως έκανε πιο σκυθρωπά τα πρόσωπα των υπερήλικων που αποτελούσαν την πλειοψηφία.
Παρόντες ήταν κάποιοι υπάλληλοι των επαρχιών, οι υπερήλικοι που περίμεναν μάταια να ακούσουν κάτι για τις συντάξεις, κάποιοι που μάταια έλπιζαν ότι από μια συνάντηση με τους αρχηγούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα εξασφάλιζαν μια θέση εργασία, ή θα έλυναν κάποιο άλλο προσωπικό πρόβλημα και κάποιοι άλλοι ... διάφοροι περίεργοι. Ήταν περισσότεροι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου πάρα Έλληνες στη βουλή των Αλβανών.... από ενότητα, ομοψυχία , από προγραμματικές δηλώσεις.... από ευθύνες για την κατάντια .... από μνήμες για πρόσωπα και γεγονότα.... από προβληματισμούς και ανησυχίες δεν άγγιζε ούτε μια συγκέντρωση μπριγκάντας της κοοπερατίβας του Χότζα 
Την ίδια στιγμή που στην Πριζρένι του Κοσσυφοπεδίου οι κυβερνήσεις των Τιράνων και Πρίστινας συζητούσαν για τα δικαιώματα των ομοεθνών τους στην Πρέσεβα της Σερβίας, ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δυσκολεύονταν να διαβάσει τις πέντε γραμμές του μηνύματος του Έλληνα πρωθυπουργού.
Την ίδια στιγμή που πλέον φαίνεται ότι δεν έχουμε δυνάμεις για να αντιδράσουμε για τίποτε, ως εδώ έχει φθάσει η εξαθλιωσή μας, η ηγεσία έδειξε ότι εκείνο που την ενδιαφέρει είναι να έχουν προβλήματα οι Έλληνες και ο Ελληνισμός, τα οποία αποτελούν το καλύτερο μέσο για την πολιτικο-οικονομική επιβίωση των πολιτικών εκπροσώπων. Τα προβλήματα αυτά είναι γι΄αυτούς το μέσο πίεσης προς την εκάστοτε κυβέρνηση για να βολεύονται οι πολιτικοί μας προσωπικά.

Διέπρεψε στη Δερβιτσιάνη η δήλωση Μπολάνου για το επίμαχο θέμα της διοικητικής διαίρεσης. Ως συνήθως η πολιτική ηγεσία του τόπου δεν έχε πρόταση για τη διασφάλιση των εθνικών δικαιωμάτων που απορρέουν και από τη διοικητική διαίρεση. Συνεπώς δεν κάνει πιέσεις στην αλβανική κυβέρνηση για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό, ή ο στόχος της ε.ε. μειονότητας, αλλά περιμένει να παραβιάσουν και πάλι οι Αλβανοί τα δικαιώματά μας για να έχει η πολιτική ηγεσία θέματα διαπραγμάτευσης με τους Αλβανούς για την εκπλήρωση των αιτημάτων του στενού κύκλου. Και αν δεν ικανοποιηθούν αυτά αιτήματα στενού κύκλου, τότε θα παρασύρουν "στον πόλεμο τους" και την Αθήνα κατά της Αλβανίας ... ως συνήθως....

4 σχόλια:

  1. kesaj i thone katandi.
    protagonisti i shkaterimit te omonies dhe sherbetori e mbrojtesi i fashismit te kuq tani na del gjykues.
    1994 ka qene fundi i omonies.
    o joti, ec or me u la.
    asnje shoqeri nuk shkon perpara me lera e kolera
    $

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα κ.Μπάρκα, πές τα. Κάποιοι χρησιμοποιούνε την Ομόνοια για προσωπικές επιδιώξεις. Διέλυσαν την οργάνωση του Ελληνισμού.

    Τώρα μιλάνε για "ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας"!! και για τις εκλογές.
    Αθλιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. no πες τα but χες τα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά ρε Παναγιώτη δεν εχεις τον θεό σου .
    Αν θέλεις να εισαι πραγματικά αντικειμενικός γράψε και κάτι για τον ξάδελφό σου Κώστα οπως εχεις στολίσει κατά καιρούς ολους τους υπόλοιπους .
    Πλάκα θα εχει .
    Εκτός και το αίμα νερό δεν γίνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή