Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Το αλβανικό ΥΠΕΞ διαψεύδει πληροφορίες για κλείσιμο πρεσβειών στα Βαλκάνια

«Η Αλβανία κλείνει τις πρεσβείες της στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και την Κροατία, λόγω έλλειψης  χρημάτων  στον  προϋπολογισμό  για το διπλωματικό και προξενικό δίκτυο», σημειώνει  η Glassrpske, επικαλούμενη δημοσιεύματα στα Τίρανα.
«Με την απόφαση αυτή, οι  Αλβανοί του Μαυροβουνίου θα παραμείνουν χωρίς υποστήριξη για κάθε θέμα», είπε ο πρέσβης στο Μαυροβούνιο Τόνιν Μπέσι.

 Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 το Μαυροβούνιο έχει 620.029 κατοίκους, εκ των οποίων οι Αλβανοί είναι σχεδόν 30.000, σημειώνουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.
Συγχρόνως, όμως, υπάρχει αντίδραση, στα δημοσιεύματα αυτά,  από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, το οποίο υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει απόφαση να κλείσουν οι πρεσβείες  στις τρεις αναφερόμενες χώρες.

«Το υπουργείο Εξωτερικών επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό σχετικά με ορισμένες φήμες που δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες για πιθανό κλείσιμο κάποιων πρεσβειών στα Βαλκάνια. Το υπουργείο δεν έλαβε καμία σχετική απόφαση για κλείσιμο πρεσβειών», αναφέρει η δήλωση του αλβανικού ΥΠΕΞ.

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης που δημοσίευσαν το θέμα επικαλούνται ανώνυμες πηγές της αλβανικής κυβέρνησης, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου