Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Αλβανία: 150 χιλιάδες Αλβανοί σε διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης Ράμα.

Ενωμένη η αλβανική αντιπολίτευση με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα, αντικυβερνητική διαδήλωση, τη μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Αλβανία, όπως σημειώνουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Δημοσιογραφικές εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των διαδηλωτών σε 150 χιλιάδες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία «Σκερντέμπεη» στα Τίρανα, «όπου είναι ο τόπος που πριν από 23 χρόνια γκρεμίστηκε το άγαλμα του κομμουνιστή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα». Η διαδηλωτές έκαναν πορεία στη λεωφόρο των «Εθνικών Ηρώων» και πέρασαν μπροστά από το Κοινοβούλιο.

Μοναδικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, ο οποίος καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης του Έντι Ράμα που του καταλόγισε ότι προκαλεί μεγάλη ζημιά στη χώρα, τόσο από την άποψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο και από την άποψη της ολοκλήρωσης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καταφέρθηκε προσωπικά κατά του Ράμα, τον οποίο αποκάλεσε ψεύτη και  είπε ότι «αν δεν μπορεί να κάνει δουλειά να σηκωθεί και να φύγει».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, αυτή ήταν η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή διαμαρτυρία που έγινε στην Αλβανία, που είναι αποτέλεσμα της εξέγερσης των πολιτών κατά των μαζικών απολύσεων με πολιτικά κριτήρια και «κατά της διεφθαρμένης κυβέρνησης και της εξουσίας των ολιγαρχών».
Στην πορεία της διαμαρτυρίας ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.

Η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική και η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, όπως επισημαίνεται.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου