Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ.

100 χρονια Είναι απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, από το 2007, να μη συμμετέχουμε ούτε να έχουμε καμιά σχέση οργανωτική ή συνεργασίας με την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος λόγω της Αντιβορειοηπειρωτικής στάσης που κράτησε και κρατάει απέναντι στο Εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου και στη συμμετοχή των Βορειοηπειρωτών στο ΔΣ της ΠΣΕ.


Εξηγούμαι και ενημερώνω για τελευταία φορά τους βορειοηπειρώτες για τη στάση της ΠΣΕ απέναντι στο Εθνικό θέμα. Κατ' αρχήν, με παράνομο τρόπο αφαίρεσε τη μοναδική έδρα των Βορειοηπειρωτών που υπήρχε στο ΔΣ της ΠΣΕ στις εκλογές του 2007. Κατήργησε απ τις εκδηλώσεις της Πίτας του Ηπειρώτη την ενότητα της Βορείου Ηπείρου και ενέταξε τα χορευτικά συγκροτήματα των βορειοηπειρωτών στην ενότητα του Πωγωνίου. Φιλοξένησε σε εκδήλωση της ΠΣΕ στο Περιστέρι το 2007 Αλβανικό πολυφωνικό συγκρότημα στο Άλσος, παρά τις καταγγελίες μας ότι αυτό το συγκρότημα δεν είχε θέση στην εκδήλωση Ηπειρωτών. Άλλαξε το καταστατικό της ΠΣΕ και κατήργησε την μια έδρα που κατελάμβανε ένας εκπρόσωπος των βορειοηπειρωτικών συλλόγων επίσης αφαίρεσε απ τους σκοπούς του καταστατικού της ΠΣΕ την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου καθώς και την παραμικρή αναφορά στον χώρο της Βορείου Ηπείρου.

Μετά από όλα αυτά οι βορειοηπειρωτικές οργανώσεις που συμμετείχαν στην ΠΣΕ απεχώρησαν και δεν συμμετέχουμε σε καμία εκδήλωση της ΠΣΕ από το 2007 μέχρι σήμερα. Αυτές τις απόψεις του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών τις γνώριζαν και τις γνωρίζουν όλοι οι πρόεδροι και τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ ωστόσο δεν έλαβαν κανένα μέτρο να διορθώσουν όλες τις παραπάνω αντιβορειοηπειρωτικές πράξεις. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας λένε γιατί δεν συμμετέχουμε στις εκλογές της ΠΣΕ.

Κλείνοντας, θέλω να ενημερώσω το ηπειρωτικό κοινό ότι πράγματι επικοινώνησα με τον πρόεδρο της ΠΣΕ (15/1/2014) αμέσως μόλις ενημερώθηκα ότι οι εκδηλώσεις της «Πίτας του Ηπειρώτη» θα εγίνοντο στις 16/2/2014 ημέρα που κάθε χρόνο πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ στις οποίες ουδέποτε έχουν συμμετάσχει ως εκπρόσωποι της ΠΣΕ απ το 2007 μέχρι σήμερα. Στην τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της ΠΣΕ του ζήτησα αν μπορεί να μεταθέσει την ημέρα της 16/2 ώστε να μην συμπέσει με τις εκδηλώσεις της Βόρειου Ηπείρου και η απάντηση του ήταν αν μπορούσα να την αλλάξω εγώ με μεσολάβησή μου στο ΣΕΦ. Ο πρόεδρος της ΠΣΕ διευκρίνισε πως δεν είχε αντίρρηση να γίνει αλλαγή της ημερομηνία. Αυτό το θεώρησα κοροϊδία και δεν ασχολήθηκα καθόλου διότι εάν ο πρόεδρος της ΠΣΕ ήθελε να μην συμπέσει η ημερομηνία των εκδηλώσεων της ΠΣΕ με την επέτειο της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου θα το είχε φροντίσει αρκετούς μήνες πριν και όχι την τελευταία στιγμή.

Καλώ λοιπόν, όλους τους βορειοηπειρώτες να τιμήσουμε τους ηρωικούς προγόνους μας στο Πολεμικό Μουσείο και στον Άγνωστο Στρατιώτη στις 16/2 και να αφήσουμε την ΠΣΕ να χορέψει και να τραγουδήσει στο ΣΕΦ την ημέρα της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Ο κάθε ένας μας κρίνεται απ την Ιστορία!



Χαράλαμπος Καραθάνος, Πρόεδρος Συλλόγου Βορειοηπειρωτών



http://www.voriosipiros.gr/

8 σχόλια:

  1. Πουλημένοι είναι Χαράλαμπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο πρόεδρος της ΠΣΕ εκτός από Κομμούνι είναι και ολίγον π....γερος έμπλεξε και με τους υποστηρικτές του Τάβου και του Ράμα οπότε καληνύχτα πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είπατε όλα παραπάνω! Αυτή είναι η σημερινή ΠΣΕ.

      Διαγραφή
  3. αυτι ι κικι τι λεει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o syllogos v/ipiroton pote eixe anoiktes tis portes gia ollous tous v/ipirotes
    an apotellouse ombrella gia ollous tous v/ip. den tha ftaname sti simerini katandia kai oi tis panipirotikis tha psaxnontan pou na kriftoun. alla os gyftopanigiriotes ti apetiseis na exoume. oi tosoi poloi (pou xaneis to logariasmo) syllogoi kai i poiotita tis ekprosopisis prodiagrafoun spoudeo kai llambro mellon

    $

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. eseis ektow apo ton eaytouli sas den apodexeste kanenan..telika upoklinomaste stoys megaloys agwnes kai sta megala erga pou kanate gia ton topo sas...bre oyst koprites....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ti ginetai re paidia me tin borio ipiro poloi milane gia patriotismo , i sylogoi afsenonte mera me tin imera, se ligo kairo tha ginoyn perisoteroi kai apo toys borio ipirotes,mipos prepei na stamatisome ta aderfomaxeromata kai na keitaksomai ligo mprosta esto kai tora pote den einai arga .ayti poy anelaban rolo se sylogo borio ipoiroton na katalaboyn ligo perisotero pos lipei i leksi enotita . na papsoyn na koitazoyn to symferon toys sto onoma tis borio ipoiros, ligo freno stis kathimerna xoroesperides giati den linome etsi ta problimata mas,ena exo na po mono pos opoy laloyn pola kokoria argei na ksimerosi,epiteloys as bgei enas sylogos ston opoion tha mporoyn na sinxoneytoyn oloi i aloi giati mia einai i borio ipoiros ayti poy klironomisame apo toys progonoys mas an den mporoyme na tin prostatepsoyme ,min tis leronoyme kai tin eikona.

    ΑπάντησηΔιαγραφή