Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Βροντερό Φλώρινας: Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι ρήμαζαν βελανιδιές


Από μια μη ελεγχόμενη διάβαση στα σύνορα είχαν τρυπώσει από την πατρίδα τους στο ελληνικό έδαφος τρεις Αλβανοί λαθροϋλοτόμοι που πιάστηκαν στα πράσα τη στιγμή που είχαν κόψει και τεμαχίσει σε καυσόξυλα τις βελανιδιές σε δασική περιοχή κοντά στην ελληνοαλβανική οριογραμμή.
 
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών που περιπολούσαν στο δάσος στην περιοχή Βροντερό της Φλώρινας, συνέλαβαν αρχικά έναν 60χρονο ο οποίος είχε κόψει γύρω στα 80 κιλά ξυλείας δρυός.
 
Σε μικρή απόσταση, συνέλαβαν άλλους δύο Αλβανούς ηλικίας 56 και 38 χρόνων οι οποίοι είχαν τεμαχίσει άλλα 200 κιλά δρυός στην δημόσια δασική έκταση.
 
Φυσικά, οι τρεις λαθροϋλοτόμοι δεν διέθεταν την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Δασική Υπηρεσία και σκόπευαν να μεταφέρουν τα κούτσουρα στη χώρα τους.
 
Η παράνομα υλοτομημένη ξυλεία κατασχέθηκε μαζί με τρία τσεκούρια και οι αλλοδαποί -που δεν διέθεταν ούτε ταξιδιωτικά έγγραφα- οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας κατηγορούμενη για παράνομη υλοτομία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου