Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Αλβανία: Σκάνδαλο με στεγαστικά δάνεια προς δημόσιους λειτουργούς

Picture 0 for Αλβανία: Σκάνδαλο με στεγαστικά δάνεια προς δημόσιους λειτουργούςΗ κυβέρνηση προχώρησε σε έρευνα, όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια που έχουν πάρει με ευνοϊκούς όρους, ανώτεροι και ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί
Στην κατάργηση των ευνοϊκών στεγαστικών δανείων προς τους δημόσιους λειτουργούς θα προχωρήσει η κυβέρνηση της Αλβανίας, εξ’ αιτίας της παράνομης χρήσης των δανείων από τους δανειολήπτες, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Αστικής Ανάπτυξης και Τουρισμού της χώρας, Εγκλαντίνα Τζερμένι, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


Συγκεκριμένα, κατόπιν δημοσιευμάτων στον αλβανικό τύπο, η κυβέρνηση προχώρησε σε έρευνα, όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια που έχουν πάρει με ευνοϊκούς όρους, ανώτεροι και ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί, και διαπίστωσε ότι: 

-Τα στεγαστικά δάνεια χορηγήθηκαν με το μέγιστο των ευνοϊκών όρων, σε όλους τους δανειολήπτες χωρίς να υπάρξουν εξαιρέσεις η κατηγοριοποίηση.

-Σε πολλές περιπτώσεις τα δάνεια χρησιμοποιήθηκαν για αγορά δεύτερης η και τρίτης κατοικίας, γεγονός που απαγορεύεται από τον ισχύοντα νόμο.

-Σε άλλε περιπτώσεις, ο κρατικός λειτουργός πήρε και δεύτερο δάνειο που χρησιμοποιήθηκε για αγορά εξοχικής κατοικίας σε τουριστικές περιοχές.

-Τέλος, πολλοί αξιωματούχοι έκαναν χρήση στεγαστικών δανείων από δύο στεγαστικά προγράμματα ταυτόχρονα, που επίσης απαγορεύεται από τον νόμο.
Πηγή: Balkans.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου