Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ασχήμιες Αλβανών εν όψει της επίσκεψης (ως ΕΕ) Βενιζέλου

Το φόρουμ «Τα παιδιά του Αργυροκάστρου» και οι κάτοικοι στο Χόρμοβο του Τεπελενίου διαμαρτυρήθηκαν, όπως είπαν, για την αναζωπύρωση των αντιαλβανικών κλήσεων εξαιτίας της λεγόμενης επετείου των 100 ετών από την Αυτονομία της Βόρειας Ηπείρου.

Οι διαμαρτυρόμενοι Αλβανοί, έντυσαν, συμβολικά, ένα κοπάδι προβάτων με τη σημαία της Βορείου Ηπείρου και τα άφησαν από το «λόφο 1914», όπου 217 άνδρες εκτελέστηκαν από το χωριό Χόρμοβο. Το νεκροταφείο από το γεγονός αυτό έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια και όλο καλύπτεται από αγκάθια. Ορισμένοι τοποθέτησαν στο νεκροταφείο νέες ταμπέλες.
Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας, δήλωσαν ότι ο ελληνικός λαός αποστασιοποιείται από τις βάρβαρες πράξεις αυτής της περιόδου και ζήτησαν από το αλβανικό κράτος να μην επιτρέψει στο έδαφος του να γίνουν τέτοιες εκκλήσεις από εξτρεμιστικές ομάδες.
Μάλιστα, την παραμονή της επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελου Βενιζέλου στα Τίρανα, ζητούν να ζητήσει συγνώμη για τη σφαγή και την εκδίωξη των Τσάμηδων, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου