Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ: Οι επιβουλές των Αλβανών κατά της Βορείου Ηπείρου τελειωμό και δισταγμό δεν έχουν, όσο εξωφρενικές και αν είναι.

 ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ
« Η ΧΕΙΜΑΡΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ξημερώματα της 15-ης Φεβρουαρίου 2014, στο κέντρο της πόλης της Χιμάρας, άνδρες της αλβανικής Αστυνομίας, συνέλαβαν και οδήγησαν στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αυλώνα, τον συμπατριώτη μας Φίλιππα Δημογιάννη, με την κατηγορία «της διανομής εντύπων με αντισυνταγματικό περιεχόμενο»!!!

Ο συμπατριώτης μας αυτός κατηγορείται για διανομή εντύπου υλικού (φέιγ βολάν), που περιείχε τις φράσεις «Οι πρόγονοί μας έπραξαν το χρέος  τους, εμείς σήμερα τι κάνουμε;», «Σκλάβος είναι αυτός που περιμένει να τον ελευθερώσουν οι άλλοι»! 
Το δε μεσημέρι της 15.2.2014 αφέθηκε ελεύθερος.
Για άλλη μια φορά οι αλβανικές αρχές, πιστές στην τακτική εκφοβισμού και τρομοκράτησης των Χειμαριωτών, μετέρχονται μεθόδους που απάδουν κάθε έννοιας δημοκρατίας, ελευθερίας έκφρασης και σκέψης, για να καταπιέσουν κάθε γνώμη αντίθετη προς τα εθνικά τους ιδεολογήματα και φαντασιώσεις.
Καταγγέλλουμε την αλβανική κυβέρνηση για την άκρως απαράδεκτη και ανθελληνική στάση της μη σεβόμενη  τα μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα της Επαρχίας μας και τις Διεθνείς Συνθήκες και Συμβάσεις που έχει υπογράψει, όπως εν προκειμένω και το Πρωτόκολλο της Κερκύρας που συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια.
Φαίνεται πως το καθεστώς που επικρατεί στην γενέτειρά μας και οι πιέσεις που δέχονται οι μόνιμα διαμένοντες Χειμαρριώτες δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο από την εποχή της  δικτατορίας, καθ’ ότι οι κάτοικοι εκεί καλούνται σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσουν τους τσαμπουκάδες και τους τραμπουκισμούς των αρχών.
   Είναι ξεκάθαρο πως οι επιβουλές των Αλβανών  κατά της Βορείου  Ηπείρου τελειωμό και δισταγμό δεν έχουν, όσο εξωφρενικές και αν είναι. Καθώς η Αλβανία όσα πιο πολλά ζητάει τόσα πιο πολλά επιδιώκει να πάρει από τους Βορειοηπειρώτες.
Το παραπάνω γεγονός συμβαίνει στη Βόρειο Ήπειρο  στις μέρες μας, πως λοιπόν και ποιες Αρχές και Διεθνείς Οργανισμοί θα πρέπει να προασπίσουν την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, την φωνή των Χειμαρριωτών; Κάτι το οποίο είναι απόλυτα σύμφωνο με  τα πρωτόκολλα τις συμβάσεις που η ίδια η Αλβανία έχει υπογράψει. Φαίνεται ξεκάθαρα πως  η «δημοκρατική» Αλβανία κληρονόμησε όλα τα αγλαή χαρακτηριστικά της ληστρικής και τυραννικής προγόνου της.
 Τα παραπάνω γεγονός της σύλληψης Χειμαρριώτη φανερώνει λοιπόν πως σε όλα τα ίχνη της διάβασης του αλβανικού καθεστώτος  και σε όλη την έκταση της κυριαρχίας του ο πολιτισμός, η ελευθερία σκέψης και έκφρασης εξαφανίζεται.
Σφαγές, εκτοπίσεις, ωμότητες, βιαιότητες και τρομοκρατία σφράγισαν  και σφραγίζουν ακόμη την βασιλεία του τότε και τώρα καθεστώτος που το διαδέχθηκε.
Αγανάκτησε για άλλη μία φορά η  κοινή γνώμη με το παραπάνω συμβάν σύλληψης και καταπάτησης των δικαιωμάτων έκφρασης.
 Είναι φανερό λοιπόν πως υπάρχει στην Αλβανία μια τάση που ολοένα μεγαλώνει, τάση να συγκαλύψει τα εγκλήματα των παιδιών της και να τους δοθεί συγχωροχάρτι για να επιτύχουν ολικά οφέλη από αυτούς, συγκεκριμένα η τρομοκρατία των κατοίκων των γύρω περιοχών και η απομάκρυνση μας από τις πατρογονικές εστίες.
Το θέμα είναι ένα πως οι Αλβανοί δεν θα έπρεπε να γίνουν δεκτοί στην κοινωνία των έντιμων εθνών εάν δεν είναι αποφασισμένοι να σεβαστούν τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών.
Τονίζουμε πως στη Χειμάρρα δεν έχει αλλάξει κάτι από την πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος  μέχρι και σήμερα. Τα πράγματα από τότε, δεν βελτιώθηκαν πολύ, αντιθέτως γίνονται δεκτοί μετά βαΐων και κλάδων στα «σαλόνια» των «έντιμων εθνών», που δέχονται απαθείς τις πράξεις τους και αδυνατούν να επιβάλλουν στην Αλβανία πως θα πρέπει να κινηθεί στο δρόμο της εξέλιξης και της προόδου.


 Αθήνα, 16.2.2014

1 σχόλιο:

  1. Αχα ειναι αραγε η Χειμαρα ελληνικη μειονοτητα η μηπως Ελληνοφωνοι Αλβανοι Ορθοδοξοι και οπως τους συμφερει λενε οτι μια ειναι Ελληνες και απο την αλλη Αλβανοι.Παντως γνησια εθνικη ελληνικη μειονωτητα ειναι τα 99 χωρια των περιοχων του Αργυροκαστρου και των Αγιων Σαραντα και ενα πολυ μικρο μερος των Βλαχων απο την Κορυτσα.Αλλα τα ξυρισμενα κεφαλια μετις μαυρες μπλουζες και τα στρατιωτικα παντελονια αγαπουν πιο πολυ τους Χειμαριωτες αχα αχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή