Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

«Μπλόκο» σε καρτέλ ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν 133 κιλά χασίς από την Αλβανία

xasis Alvania 13-3-2014Φορτίο που ξεπερνά τα 133 κιλά χασίς μετέφεραν με αυτοκίνητο τρείς Αλβανοί, ηλικίας 46 ετών, 24 ετών και 48 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν...
στα Φιλιατά Θεσπρωτίας σε μπλόκο της αστυνομίας.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο Φοινίκι Φιλιατών Θεσπρωτίας, το οποίο οδηγούσε ο 46χρονος, μέσα στο οποίο βρέθηκε 125 δέματα με ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα 133 κιλά.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, ακολούθησε η σύλληψη άλλων δύο Αλβανών, ηλικίας 24 και 48 ετών, οι οποίοι είχαν μεταφέρει τις ναρκωτικές ουσίες πεζοί σε δύσβατο σημείο της ίδιας περιοχής, με σκοπό να παραληφθούν από τον 46χρονο.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, αυτοφώρου διαδικασίας, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι οι συλληφθέντες, μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει, δομημένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας λειτουργούσαν με εσωτερική ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, διοχετεύοντας στο εσωτερικό της χώρας σημαντικές ποσότητες κάνναβης, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.
Οι τρείς συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών του κυκλώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου