Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Επαναπατρισμός για 47 Αλβανούς

Έφτασε στα Τίρανα με το ίδιο αεροπλάνο με 47 Αλβανούς που επαναπατρίστηκαν από την Αγγλία όπου είχαν ζητήσει άσυλο, ο Βρετανός υπουργός για θέματα μετανάστευσης Τζον Ταιλορ.
Ο Βρετανός υπουργός συναντήθηκε στο αεροδρόμιο…
 «Μητέρα Τερέζα» των Τιρανων με τον Υπουργό Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι.

Οι εκπρόσωποι των δύο κυβερνήσεων απηύθυναν έκκληση σε όλους τους πολίτες της Αλβανίας, να μην καταβάλλουν προσπάθειες για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στη Βρετανία, αλλά και σε άλλες χώρες της ΕΕ, διότι η Αλβανία δεν συμπεριλαμβάνεται στον χάρτη των τόπων που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτό το καθεστώς.
Κατά τις συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών, στην οποία παρέστη και ο Βρετανός πρέσβης στην Αλβανία Νίκολας Κάνον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εξεύρεση νέων τομέων διμερούς συνεργασίας όσον αφορά την ασφάλεια και καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.
Ο υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι τόνισε ότι οι αλβανικές αρχές θα καταπολεμήσουν με μηδέν ανεκτικότητα το φαινόμενο εμπορίας ανθρώπων και θα αποτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα παράνομης μετανάστευσης και αιτούντων άσυλο.
«Απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες της Αλβανίας να σεβαστούν την ελεύθερη κίνηση και να έχουν υπόψιν τους ότι σήμερα είναι αδύνατο να ζητήσουν και να λάβουν άσυλο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε ο κ. Ταχίρι.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου