Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Αλβανία: Σκάνδαλο οι αποκαλύψεις…

"Σκάνδαλο" χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ των Τιράνων το γεγονός ότι -βάσει των αποκαλύψεων της Γενικής Εισαγγελίας της Αλβανίας- "ανάμεσα στους Αλβανούς μουσουλμάνους που πολεμούν ως εθελοντές στη Συρία στο πλευρό ριζοσπαστικών…
ισλαμικών ομάδων είναι και πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων «κομάντο» του αλβανικού στρατού που εκπαιδεύτηκαν από το NATO και που υπηρέτησαν σε χώρες, όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ στο πλαίσιο της αλβανικής συμμετοχής στις στρατιωτικές αυτές επιχειρήσεις".

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο σημερινός Τύπος, μέχρι στιγμής η Γενική Εισαγγελία, που διεξάγει έρευνα για την υπόθεση συμμετοχής Αλβανών στον πόλεμο στην Συρία, έχει εξακριβώσει ότι τρεις από τους συμμετέχοντες ανήκαν στις ειδικές δυνάμεις του αλβανικού στρατού. Ο ένας έχει σκοτωθεί και άλλοι δύο έχουν επιστρέψει πίσω στην Αλβανία και ανακρίνονται.

Σημειώνεται ότι στη Συρία -σύμφωνα με επίσημες πηγές- έχουν φθάσει 86 Αλβανοί μουσουλμάνοι, εκ των οποίων έξι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων τριών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου