Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Μεγάλο χτύπημα σε Γιάννινα κι Αττική.. Από τις φυλακές ο συντονισμός, στη Ζίτσα η καβάντζα… Χασίς, ηρωίνη και πολλά όπλα

Μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσε στη χώρα μας και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ηρωίνης που προέρχονταν από την Αλβανία και την Τουρκία εξαρθρώθηκε ύστερα από μεγάλη έρευνα της Αστυνομίας στην οποία μετείχε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και το Αστυνομικό Τμήμα της Κακαβιάς.

Συνολικά συνελήφθησαν δέκα άτομα ενώ διαπιστώθηκε ότι ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είναι ένας υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστος του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας
Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, συνολικά κατασχέθηκαν 240 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, έξι κιλά ηρωίνης, χειροβομβίδες, φυσίγγια και άλλα. Για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών χρησιμοποιούσαν διασκευασμένα οχήματα, τα οποία είχαν τροποποιηθεί σε συγκεκριμένα συνεργεία και έφεραν ειδικούς χώρους απόκρυψης – κρύπτες
Τον συντονισμό της επιχείρησης είχε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αθηνών και εξελίχθηκε παράλληλα σε Γιάννινα και Αττική με τη συνδρομή Αστυνομικών της Δίωξης Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς.
Από τους δέκα συλληφθέντες οι πέντε είναι ημεδαποί και οι υπόλοιποι πέντε υπήκοοι Αλβανίας και Μολδαβίας.
Εντοπίσθηκε, επιπλέον, σε αγρόκτημα στην περιοχή Ζίτσα Ιωαννίνων, ο χώρος αποθήκευσης - απόκρυψης (καβάντζα) των ναρκωτικών.
Ηγετικό μέλος της οργάνωσης είναι ένας υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστος του Κ.Κ. Λάρισας, ενώ μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης είναι ένας ( υπήκοος Μολδαβίας, που αναζητείται και δύο ημεδαποί, εκ των οποίων ο ένας είναι έγκλειστος στο Κ.Κ. Ιωαννίνων και ο άλλος είναι έγκλειστος σε φυλακή του Μαυροβουνίου.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης για εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ηρωίνης, κατάφερε μετά από πολύμηνες συστηματικές έρευνες να διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης της, να εντοπίσει τα μέλη της και να διακριβώσει τα στοιχεία του αλλοδαπού αρχηγού της.
Όπως προέκυψε, η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε από την Αλβανία και την Τουρκία σημαντικές ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ηρωίνης και στην συνέχεια τις προωθούσε – διακινούσε στην εγχώρια «αγορά» και σε χώρες τις Δυτικής Ευρώπης.
Για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών χρησιμοποιούσαν διασκευασμένα οχήματα, τα οποία είχαν τροποποιηθεί σε συγκεκριμένα συνεργεία και έφεραν ειδικούς χώρους απόκρυψης – κρύπτες. Επίσης, στα περισσότερα οχήματα, που χρησιμοποιούνταν για τις μεταφορές, είχαν τοποθετηθεί συστήματα GPS, προκειμένου τα μέλη της οργάνωσης να ελέγχουν και να κατευθύνουν τους μεταφορείς.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (98,5) κιλά ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 5.810 ευρώ, τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, είκοσι τρεις (23) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και μια (1) συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης.
Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, συνολικά κατασχέθηκαν:
(240) κιλά ακατέργαστης κάνναβης
(6) κιλά ηρωίνης και
(51) κιλά ακατέργαστης κάνναβης στο Μαυροβούνιο.
Όπως διαπιστώθηκε, η οργάνωση διακίνησε τουλάχιστον (83) κιλά ακατέργαστης κάνναβης στη Γερμανία, (55) κιλά στην Ελλάδα και (27) στη Ρωσία.
Επιπλέον κατασχέθηκαν δέκα σώματα αμυντικών χειροβομβίδων με αντίστοιχους πυροδοτικούς μηχανισμούς, ένας γεμιστήρας πιστολιού με δεκαεπτά φυσίγγια, εκατόν είκοσι τρία φυσίγγια, τριάντα εννέα κάλυκες, ένας σαρωτής συχνοτήτων, δύο φορητές συσκευές ενδοεπικοινωνίας, μία κυνηγετική καραμπίνα, μία αστυνομική στολή τύπου εκστρατείας.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου